14/07/2024

Γαλάτσι: Εισέβαλαν σε φούρνο, τους έδεσαν με πλαστικές χειροπέδες και τους λήστεψαν

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης (28/9) ένας 51χρονος ιδιοκτήτης αρτοποιείου στο Γαλάτσι και ένας 57χρονος υπάλληλός του, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τρεις ένοπλους ληστές οι οποίοι εισέβαλαν στο κατάστημα.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα στην οδό Κυβέλης στο Γαλάτσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες παραβίασαν την πλαϊνή είσοδο του καταστήματος, απέκτησαν πρόσβαση στο εσωτερικό και με απειλή δύο όπλων ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη και τον υπάλληλο. Μάλιστα, προκειμένου να ερευνήσουν ανενόχλητοι τον χώρο, τους έδεσαν χέρια και πόδια με tie-wrap και έκαναν «φύλλο και φτερό» το αρτοποιείο χωρίς ωστόσο να βρουν χρήματα.

Στη συνέχεια, πήραν από τον 51χρονο τα κλειδιά του και ανέβησαν στο σπίτι του (σ.σ. βρίσκεται ακριβώς πάνω από το αρτοποιείο), το οποίο ερεύνησαν και αυτό χωρίς να έχει γίνει γνωστό εάν βρήκαν κάτι για να αρπάξουν. Αμέσως μετά, οι δράστες διέφυγαν πεζοί από το σημείο, με τα δύο θύματα να καταφέρνουν λίγη ώρα αργότερα να λυθούν και να ειδοποιούν την Άμεση Δράση.

Από τις έρευνες που έγιναν στη γύρω περιοχή δεν εντοπίστηκαν ίχνη των δραστών και πλέον η Ασφάλεια Αττικής επιχειρεί να τους ταυτοποιήσει και να τους εντοπίσει, αξιοποιώντας μαρτυρίες και υλικό από κάμερες ασφαλείας.