Σα. Ιούλ 11th, 2020

Γαλάτσι: Σχεδόν 90 δείγματα προς εξέταση γιά κορονοϊό από τον Δήμο (pics & vid)

Συνολικά 25 Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ βγήκαν σήμερα στους δρόμους της χώρας για να διεξάγουν μοριακό έλεγχο για τον κορονοϊό. 

Από το Δήμο Γαλατσίου ξεκίνησαν την διενέργεια των εξετάσεων οι κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ.

Τέσσερα οχήματα των ΚΟΜΥ στάθμευσαν στο πάρκινγκ του Δημαρχείου απέναντι από το 2ο ΚΑΠΗ του Δ. Γαλατσιου, μέρος όπου αποφασίστηκε να ξεκινήσουν οι μαζικές εξετάσεις σε πολίτες. Στο σημείο βρέθηκε και ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγειας, Π. Αρκουμανεας.

Ένα εξ αυτών πάρκαρε και στο δρόμο έξω από το ΚΑΠΗ, ενώ μέσα στο χώρο, σε δύο διαφορετικά τραπέζια 4 υπάλληλοι του ΕΟΔΥ, ντυμένες με τις μπλε χειρουργικές ποδιές, ποδονάρια, μάσκες και με καλυμμένα τα κεφάλι έλαβαν δείγμα από τους εργαζόμενους του δήμου.
Έξω από ΚΑΠΗ, στο στενό δρομάκι της οδού Πυθαγόρα, μαζεύτηκαν δεκάδες εργαζόμενοι πριν από το “ραντεβού”, για εξέταση.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο του Γαλατσίου, Γ. Μαρκόπουλο 60 εργαζόμενοι σε υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με κόσμο, όπως κοινωνικές υπηρεσίες, Βοήθεια στο Σπίτι και το τμήμα Εσόδων υποβάλλονται σε τεστ.

Γιατρός του ΕΟΔΥ που συμμετείχε στη διαδικασία ανέφερε πως έχουν ληφθεί συνολικά 90 δείγματα από το Γαλάτσι, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία πολύ γρήγορη. Πριν τη λήψη του δείγματος οι πολίτες συμπλήρωσαν σχετική φόρμα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρκουμανέας, 25 κινητές ομάδες διεξάγουν σήμερα εξετάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία. Ειδικότερα, κινητές μονάδες βρέθηκαν και στην Καρδίτσα, ενώ θα πάνε και στις φυλακές Δομοκού.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως τα τεστ κινούνται σε τρεις άξονες, “τις ευπαθείς ομάδες, που είναι ο κύρος στόχος μας και που μένουν σε κλειστές δομές, δεύτερον για τη συλλογή στοιχείων για επιδημιολογικές μελέτες, καθώς και για την ιχνηλάτηση σε όλη τη χώρα για την παρακολούθηση της επιδημίας”.

ΠΗΓΗ Dikaiologitika.gr