19/06/2024

Γερουλάνος: Ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της απλής αναλογικής

Την εκτίμηση ότι ο Δήμος Αθηναίων μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της απλής αναλογικής και να δείξει ότι αυτό το σύστημα, σε τοπικό επίπεδο, θα δουλέψει εξέφρασε στον Αθήνα 984, το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ και επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» Παύλος Γερουλάνος.

Μιλώντας στον Βασίλη Πάικο έκανε λόγο για ύπαρξη καλού κλίματος μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, οι οποίοι -όπως είπε- πιστεύουν ότι τα προβλήματα της Αθήνας είναι μεγάλα και δεν χωρούν μικροπολιτικές κόντρες. «Βλέπω και από τον κ. Ηλιόπουλο και από τον κ. Σοφιανό και βεβαίως από τη δική μας παράταξη να φέρνουμε εποικοδομητικές παρεμβάσεις ώστε να προχωρήσουμε μπροστά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο κ Γερουλάνος εξέφρασε ικανοποίηση για την αναφορά του στις υιοθεσίες δημοσίων χώρων, κυρίαρχο θέμα της δικής του προεκλογικής εκστρατείας με την παράταξη «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ.»

«Θεωρώ ότι κάνει καλό για τον τόπο κάθε καλή ιδέα που υιοθετείται. Οσο υπάρχει αυτό το κλίμα,θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι η Αθήνα μπορεί να ξεπεράσει τις δυσκολίες της απλής αναλογικής και να δείξει ότι ενδεχομένως μπορεί να δουλέψει ένα τέτοιο σύστημα σε τοπικό επίπεδο» επισήμανε.

Για το ΚΙΝΑΛ ο κ Γερουλάνος υπογράμμισε την ανάγκη ενός καθαρού Κεντροαριστερού λόγου, λέγοντας ότι Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ΠΑΣΟΚ. Και πρόσθεσε: «Ενα Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα αποσαφηνίσει τη στρατηγική , τις θέσεις και τις προτάσεις του και το καταστατικό του. Χρειαζόμαστε ένα νέο καταστατικό πολύ πιο ευέλικτο, διότι αυτή είναι η βάση στην οποία μπορείς να κτίσεις. Δεν μπορείς να έχεις ένα δυνατό ΚΙΝΑΛ, αν δεν έχεις ένα δυνατό ΠΑΣΟΚ».