18/07/2024

Ηλιακά εγκαύματα: Ανακαλύψτε τα αιθέρια έλαια που μπορούν να σας ανακουφίσουν

Πολλές φορές, ακόμη κι αν έχετε πάρει τα σωστά μέτρα αντηλιακής προστασίας, μπορεί να εμφανιστούν ελαφριάς μορφής ηλιακά εγκαύματα και εν τέλει, να βλάψετε το δέρμα σας. Πέρα όμως από τις after sun κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τις πιο ειδικές για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων, υπάρχουν και μερικά αιθέρια έλαια, που μπορούν να σας ανακουφίσουν.

1. Χαμομήλι

Χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες, βοηθά επίσης στην αποκατάσταση του ερεθισμένου δέρματος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει την ερυθρότητα σύμφωνα με τον Howard Sobel, πιστοποιημένο δερματολόγο στη Νέα Υόρκη. Ο ίδιος συνιστά την ανάμειξη του αιθέριου ελαίου χαμομηλιού με κρύο gel αλόης, για να ανακουφιστείτε από τον πόνο του ηλιακού εγκαύματος.

2. Λεβάντα

Ακριβώς όπως το χαμομήλι, το αιθέριο έλαιο λεβάντας έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

3. Μέντα

Η μέντα είναι η κατάλληλη επιλογή, αφού δροσίζει και ταυτόχρονα μουδιάζει ελαφρώς το σημείο.

4. Γεράνι

Η Michele Green, πιστοποιημένη δερματολόγος στη Νέα Υόρκη, συνιστά αιθέριο έλαιο από γεράνι για να ανακουφιστείτε από το ηλιακό έγκαυμα.

5. Αμάραντος

Ο Αμάραντος θεραπεύει το τραυματισμένο δέρμα όπως κανένα άλλο αιθέριο έλαιο που υπάρχει στον πλανήτη λέει η Sara-Chana Silverstein, διάσημη ειδικός βοτανοθεραπείας στη Νέα Υόρκη. Το ελίχρυσο, όπως αλλιώς είναι γνωστό, είναι ένας θάμνος που βρίσκεται συνήθως στη Μεσόγειο κι έχει αντιφλεγμονώδεις, αντιαλλεργικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.