20/07/2024

Η ανακοίνωση της H&M μετά το λουκέτο από την ΑΑΔΕ στο κατάστημα της Ερμού

Ανακοίνωση εξέδωσε η H&M μετά τη σφράγιση για ένα 48ωρο του καταστήματος στο Σύνταγμα από την ΑΑΔΕ. Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ δεν είχαν διαβιβαστεί 21.000 αποδείξεις επί ένα εξάμηνο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία εμφανίζεται έκπληκτη, σημειώνοντας ότι «η κατάσταση αυτή υπέπεσε στην αντίληψή μας μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση από την H&M:

«Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε ορισμένες τεχνικές και ρυθμιστικές δυσκολίες με το σύστημα των ταμείων μας, λόγω των οποίων το κατάστημά μας στην οδό Ερμού 11 θα παραμείνει κλειστό για 48 ώρες (από 16/06/2024 έως 18/06/2024)».

«H κατάσταση αυτή υπέπεσε στην αντίληψή μας μέσω των ελληνικών φορολογικών αρχών. Οι τοπικές μας ομάδες εργάζονται σκληρά για να επιλύσουν το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό», συμπληρώνει.

«Βρισκόμαστε σε στενό διάλογο με τον πάροχο συστήματος πληρωμών, αμέσως μόλις μας γνωστοποιήθηκε το θέμα. Είναι ύψιστη προτεραιότητά μας αυτή τη στιγμή να βρούμε τα αίτια και να φροντίσουμε ότι η κατάσταση θα διευθετηθεί άμεσα και δεν θα επαναληφθεί».

Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ επισκέφθηκαν το κατάστημα των H&Μ στο Σύνταγμα με βάση τα στοιχεία που είχαν στη διάθεση τους στα tablets τους από το σύστημα ΕΛΕΓΧΟΣlive που βλέπει σε πραγματικό χρόνο τη φορολογική συμπεριφορά των επιχειρήσεων.

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο κατάστημα, από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 12 Ιουνίου της φετινής χρονιάς, έκοψε, αλλά δεν διαβίβασε 21.100 αποδείξεις, αξίας 576.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 111.500 ευρώ. Με άλλα λόγια, οι ταμειακές μηχανές είχαν σταματήσει τη διασύνδεσή τους με την ΑΑΔΕ για σχεδόν ένα εξάμηνο όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στο κατάστημα των H&M στο Σύνταγμα επιβλήθηκε πρόστιμο 56.000 ευρώ, όπως προβλέπει ο νόμος, και μπήκε λουκέτο για 48 ώρες. Ταυτόχρονα, οι ελεγκτές εξετάζουν και τις κινήσεις και άλλων καταστημάτων της γνωστής αλυσίδας ρούχων για να διαπιστώσουν αν υπάρχουν και εκεί αντίστοιχες παραβάσεις.