13/04/2024

Η Ιστορία της μάσκαρας!

Oλες οι γυναίκες ενδιαφέρονται τόσο για την εξωτερική τους εμφάνιση όσο και για ένα έντονο βλέμμα, με μεγάλες βλεφαρίδες. Σε όλα αυτά μόνο ένα είναι το προϊόν που μπορεί να βοηθήσει…Η μάσκαρα!

Ήδη από το 4.000 πΧ, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες ήθελαν να έχουν έντονο βλέμμα. Μεγάλες βλεφαρίδες, έντονα φρύδια, αλλά με στόχο να προστατεύουν τα μάτια τους από τις ακτίνες του ηλίου. Όλα αυτά τα έκαναν με μολύβι τύπου kohl και ειδικές αλοιφές.

Η πρώτη μη τοξική μάσκαρα δημιουργήθηκε από Eugène Rimmel για την Βασίλισσα Victoria και ήταν κατασκευασμένο από σκόνη άνθρακα και βαζελίνη. Γνωστό ως «Rimmel» σηήμερα. Η τελευταία δημιουργία στον χώρο της μάσκαρας είναι η Volume Mascara colourist και είναι ιδανική για την δημιουργία ΄΄ψεύτικων ΄΄ βλεφαρίδων . Την ίδια περίοδο περίπου το 1913, ο Τ.Ι. Williams δημιούργησε μια πολύ παρόμοια ουσία για την αδελφή του, τη Maybel (το όνομα της οποίας, παρεμπιπτόντως, είναι η έμπνευση για το όνομα της μάρκας, Maybelline).

Η μάσκαρα ΄΄κέικ΄΄: οι εφευρέσεις του Rimmel και του Williams ήταν πολύ «βρώμικες» κι έτσι εφευρέθηκε η μάσκαρα «κέικ», που κατασκευάζεται από σαπούνι και μαύρη βαφή. Η εφαρμογή της ήταν εύκολη, πρώτα βρέχετε ένα βουρτσάκι και το τρίβετε επάνω στην επιφάνεια του «κέικ», αφού έχετε πάρει αρκετό προϊόν χτενίζετε με το βουρτσάκι τις βλεφαρίδες σας με κλίση προς τα επάνω.

 

Η δεκαετία του ΄20: ήταν η δεκαετία που έντονες curled βλεφαρίδες [ κυρτή βλεφαρίδα] κυριαρχούσαν. Σχεδόν όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν ψαλιδάκι για να πετύχουν το αποτέλεσμα αυτό. Ακόμα όμως και σήμερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαλίδι για ένα ΄΄μαγικό΄΄ αποτέλεσμα.

Η αδιάβροχη μάσκαρα: Όλες οι γυναίκες θα είναι μια ζωή ευγνώμων στον άνθρωπο που ανακάλυψε την αδιάβροχη μάσκαρα. Ανακαλύφθηκε την δεκαετία ΄40 . Πλέον οι γυναίκες δεν φοβούνται ούτε δάκρια, ούτε τίποτε άλλο.

Δεκαετία του ΄50 και η εύρεση του ΄΄ραβδιού΄΄ : Χάρη σε μια γυναίκα, την Helena Rubenstein, το 1959 άλλαξε η μορφή της μάσκαρας. Από το κέικ πήγαμε στο μαγικό ραβδί, με την βοήθεια μιας λοσιόν που είχε βάση κρέμας συμπιεσμένη σε ένα πινέλο που έβγαινε από ένα σωλήνα. Με την πάροδο του χρόνου τα βουρτσάκια εξελίχθηκαν

Δεκαετία ΄60 και ΄70: δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το supermodel Twiggy, εμφανιζόταν χωρίς μεγάλες και έντονες βλεφαρίδες.

 

Δεκαετία 2000: Σήμερα,οι γυναίκες θέλουν μεγάλες βλεφαρίδες, στόχος λοιπόν, είναι όσο πιο μακριές γίνεται. Το μαύρο μπορεί να αποτελεί το απόλυτο must αλλά μη φοβάστε να τολμήσετε χρωματιστές όπως πράσινο, μωβ ή μπλε χρώμα.

Ολυμπία Ψαρρού