14/07/2024

Ισόβια σε 30χρονο γιά φρικτό έγκλημα

Ο άνδρας στον οποίο επιβλήθηκαν τα ισόβια φέρεται να κατακρεούργησε έναν 65χρονο το 2015 στην Άψαλλο Πέλλας, χτυπώντας τον με μπαλτά στο πρόσωπο, ενώ μάλιστα του έβγαλε τα μάτια και του έκοψε τα γεννητικά όργανα.

Τον άτυχο άνδρα είχε βρει η αδερφή του σε μια λίμνη αίματος, λέγοντας δεν μπορούσε καν να τον αναγνωρίσει, καθώς αντίκρισε μια άμορφη μάζα. Το φρικιαστικό έγκλημα είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν από έναν καβγά σε καφενείο του χωριού μεταξύ των δύο ανδρών, που φέρονται να διατηρούσαν σχέση με την ίδια γυναίκα, η οποία έδειξε την προτίμησή της στον 65χρονο. Ο κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θίχτηκε με όσα είπε ο 65χρονος μπροστά στους συγχωριανούς τους, πήγε στο σπίτι του θύματος και τον σκότωσε με βίαιο τρόπο, χτυπώντας τον ανελέητα με μπαλτά στο πρόσωπο, βγάζοντάς του τα μάτια με αιχμηρό αντικείμενο και κόβοντάς του τα γεννητικά όργανα. Στο πρώτο δικαστήριο είχε ισχυριστεί μάλιστα, πως ο 65χρονος τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά και γι’αυτό του έκοψε τα γεννητικά όργανα.

Σήμερα, κατά τη διάρκεια της απολογίας του αναίρεσε αυτή τη θέση, επισημαίνοντας πως ήταν φοβισμένος και δεν ήξερε πως να δικαιολογήσει τα όσα έκανε. “Δεν μπορώ ακόμα να κατανοήσω πως έκανα αυτή την αποτρόπαια πράξη. Δεν είχα σκοπό να φτάσω στα άκρα”, είπε.

Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ακόμα πως “ήταν σε έναν άλλο κόσμο” όταν έκανε χρήση κάνναβης, ενώ παραδέχτηκε πως παλιά ήταν χρήστης ηρωίνης και συνέχισε με αλκοόλ, ενώ για τις σχέσεις του με το θύμα είπε πως δεν τον γνώριζε καλά, παρά μόνο πήγε 2-3 φορές στο σπίτι του, όπου έκαναν χρήση κάνναβης.

Όσον αφορά τη σχέση του με γυναίκα, ισχυρίστηκε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως τον επηρέασε το γεγονός ότι στο χωριό ακουγόταν ότι διατηρεί δεσμό με μία παντρεμένη.

Για τη μοιραία νύχτα του φονικού, είπε πως ήταν “θολωμένος” από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά και δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον 65χρονο, κάτι που όμως δεν έπεισε την έδρα, που δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση.