20/07/2024

Κ. Μητσοτάκης: Περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη

Τις κατευθυντήριες γραμμές στο νέο κυβερνητικό σχήμα έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό τη νέα του σύνθεση, μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό.

«Να ευχηθώ καλή δύναμη τόσο στα νεα και στα παλαιότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Επέλεξα η πρώτη μας συνεδρίαση μας μετά τις ευρωεκλογές να συμπέσει με τη νέα μας σύνθεση για να εκπέμψουμε ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Η επόμενη μέρα βρίσκει τη Ν.Δ. πρώτη δύναμη»
Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είπε πως «η 9η Ιουνίου είναι σταθμός στη διαδρομή μας και αφετηρία για την τριετία που ακολουθεί». «Παρά τις δυσκολίες της προεκλογικής μάχης η επόμενη μέρα βρίσκει τη Ν.Δ. πρώτη και με ισχύ μεγαλύτερη από το άθροισμα των δύο επόμενων αντιπάλων της και την Ελλάδα πυλώνα σταθερότητας. Τα ποσοστά μας δεν έφτασαν τον στόχο που είχαμε θέσει. Πολλοί πολίτες που μας στήριξαν το 2023 επέλεξαν την αποχή, δεν επέλεξαν όμως την αντιπολίτευση, αντίθετα οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ καταδικάστηκαν» είπε, προσθέτοντας παράλληλα πως «σε απόλυτο αριθμό ψήφων δεν είχαμε ενίσχυση των άκρων».

«Μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις»
«Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλοί συμπολίτες μας με τον τρόπο τους μας έστειλαν ένα μήνυμα μας ζήτησαν περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, μεγαλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις, σε μία πορεία χωρίς υποκριτικές στροφές προς τα δεξιά, προς τα αριστερά ή προς το κέντρο, με κατεύθυνση μόνο μπροστά» πρόσθεσε. Κάλεσε δε όσους αμφιβάλλουν να διαβάσουν τη συνέντευξη την οποία είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στον Βασίλη Βασιλικό, η οποία δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά σε έναν τόμο για τον ιδρυτή της ΝΔ στην οποία λέει: «υπήρξα πάντα προοδευτικός, ανεπηρέαστος από δογματισμούς και προκαταλήψεις. Δεν είμαι ούτε δεξιός, δεν είμαι ούτε κεντρώος, δεν είμαι ούτε αριστερός, ώστε κάθε φορά να μπορώ να επιλέγω τη λύση που συμφέρει τον τόπο μου».

Σημείωσε πάντως πως το «41% των εθνικών εκλογών καθορίζει τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027 και αυτοί δεν αλλάζουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο υπουργικό για το Εθνικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς από τον Μάκη Βορίδη, παρούσα σε εκείνο το σκελος ηταν και η διοικητρια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να χειριστεί κεντρικά τα ζητήματα που αφορούν το κράτος δικαίου.