Δε. Οκτ 18th, 2021

Καταδίωξη συμμορίας Ρομά που έκλεβε καταλύτες – Ανοιξαν πυρ κατά αστυνομικών

Κινηματογραφική καταδίωξη πραγματοποιήθηκε από τα Πατήσια έως το Μενίδι. Τρία άτομα επέβαιναν μέσα στο αυτοκίνητο και γύρω στις 1.00 τα ξημερώματα οι αστυνομικοί το εντόπισαν καθώς είχε προηγηθεί τηλεφώνημα ότι τα τρία άτομα είχαν κλέψει καταλύτες οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λίγο μετά τη 1:00, οι δράστες εντοπίστηκαν στην περοχή του Ταύρου να αφαιρούν καταλύτες από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς να πλησιάζουν στο σημείο επιβιβάστηκαν σε όχημα, ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Λίγο αργότερα, όμως, εντοπίστηκαν στα Πατήσια και από εκεί ξεκίνησε η καταδίωξη μέχρι το Μενίδι, σε καταυλισμό, όπου οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημα, ενώ στο σημείο «έπεσαν» και πυροβολισμοί.

Οι αστυνομικοί έκαναν σήμα για έλεγχο και ο οδηγός δεν σταμάτησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη. Στο Μενίδι σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, επενέβη η ΟΠΚΕ, που συνέλαβε τον 40χρονο οδηγό, ενώ οι δύο συνεπιβάτες – όλοι Ρομά – κατάφεραν να ξεφύγουν.

Ο οδηγός αντιστάθηκε στη σύλληψη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο αστυνομικοί. Την ώρα της σύλληψης μαζεύτηκαν στο σημείο άτομα από τον καταυλισμό τον Ρομά που πυροβόλησαν αρκετές φορές. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση των όπλων τους 4 φορές για να μπορέσουν να διαφύγουν.