Τε. Αυγ 12th, 2020

Κηφισιά: Ατύχημα με τρένο και τραυματίες – Τι λένε δήμαρχος και ΣΤΑΣΥ

Έρευνα για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, που σημειώθηκε σήμερα στον σταθμό του , διεξάγει η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ. Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για εκτροχιασμό του συρμού, ωστόσο και η ΣΤΑΣΥ, αλλά και ο δήμαρχος Κηφισιάς, κ. Θωμάκος, το διέψευσαν.

 

Με ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει χαρακτηριστικά πως «σήμερα 07/07/2020 στις 12:15, συρμός της Γραμμής 1, εισερχόμενος στο σταθμό «ΚΗΦΙΣΙΑ», προσέκρουσε λόγω ολισθηρότητας στους προστατευτικούς προσκρουτήρες που ορίζουν το τέλος της Γραμμής. Δεν υπήρξε εκτροχιασμός του συρμού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τραυματίστηκαν ελαφρά λόγω της πρόσκρουσης οκτώ επιβάτες, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία «Ερυθρός Σταυρός» και «Ευαγγελισμός». Ο οδηγός του συρμού οδηγήθηκε στην Τροχαία για κατάθεση. Ο συρμός δεν υπέστη υλικές ζημιές, αλλά αποσύρθηκε από την κυκλοφορία για προληπτικούς λόγους.

έλος, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ εξέφρασε τη λύπη της για το ατυχές συμβάν και διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια. Σημειώνεται πως η κυκλοφορία σε ολόκληρη τη Γραμμή 1 έχει αποκατασταθεί πλήρως από τις 12:30 και διεξάγεται κανονικά.

Δήμαρχος Κηφισιάς: Ο συρμός προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε

«Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός ευτυχώς όχι με θύματα με δέκα ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες στον τερματικό της Κηφισιας, προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε και όπως ενημερωθήκαμε από τον σταθμάρχη αυτό οφείλεται στο αντιολισθητικό σύστημα του τρένου το οποίο δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από την βροχή σε ανάμειξη με την σκόνη και τα υπολείμματα της ράγας. Ευτυχώς οι συμπολίτες μας είναι ελαφρός τραυματισμένοι, διακοσμήθηκαν όλοι από την άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, σε γειτονικά νοσοκομεία. Η πυροσβεστική που κατέφθασε δεν χρειάστηκε να κάνει σπουδαία πράγματα γιατί όπως είπαμε δεν ήταν εκτροχιασμός», ανέφερε ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.