18/07/2024

Κινέτα: Βιβλική καταστροφή έφερε ο «Γηρυόνης» – Κινδύνευσαν ζωές …

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η δυτική Αττική και η Κινέτα λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης.

       
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε στην διάρκεια της νύχτας δεκάδες κλήσεις για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς ανθρώπων από οχήματα και σπίτια κυρίως στη περιοχή της Κινέτας όπου και εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έκλεισε μάλιστα προσωρινά και τη σιδηροδρομική γραμμή του Προαστιακού από το Κιάτο προς Πειραιά και αντίστροφα, ωστόσο λίγο πριν τις 08:00 τα δρομολόγια εκτελούνταν κανονικά. Σημειώνεται ότι στο σημείο περίπου στις 08:00 έφτασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

           
Κλειστή η Αθηνών-Κορίνθου λόγω της κακοκαιρίας
Από την κακοκαιρία, υπερχείλισε το ρέμα της Πίκκας στη Κορινθία, με αποτέλεσμα το νερό να φτάσει στο ύψος της Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου. Η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, αναγκάστηκε για λόγους ασφαλείας να διακόψει την κυκλοφορία στο 61ο χιλιόμετρο, καθώς από την υπερχείλιση, φερτά υλικά κατευθύνονται προς την περιοχή της Κινέτα. Λόγω της υπερχείλισης, όπως είπε στον ΣΚΑΪ ο γ.γ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα σπίτια τους και κινδύνεψαν ζωές. «Εχουν γίνει 27 απεγκλωβισμοί και 13 αντλήσεις υδάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό.

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στην παλαιά Εθνική οδό, ενώ έχει δοθεί εντολή σε κατοίκους μεμονωμένων κατοικιών να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που τους ζητηθεί να εκκενώσουν τα σπίτια τους, από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας ως το Καλαμάκι.

Εικόνες από τις ζημιές που άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία Γηρυόνης στην Κινέτα
Φωτογραφίες από τις ζημιές που προκάλεσε στην περιοχή της Κινέτας η κακοκαιρία Γηρυόνης ανάρτησε στο προφίλ του στο Facebook ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας. Όπως μπορεί να δει κανείς, φερτά υλικά, χώματα και λάσπες έχουν καλύψει τις αυλές σπιτιών, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές και σε ΙΧ.

Έξοδος Κινέτας… όλα ένα απέραντο ποτάμι, η πυροσβεστική παλεύει με ότι έχει κυριολεκτικά να προσεγγίσει την πόλη. Δυσκολη νύχτα για την ευρύτερη περιοχή και ακόμη πιο δύσκολη για τους ανθρώπους και τους πυροσβέστες εκεί.Πηγή: Stavros Germalidis

Δημοσιεύτηκε από Forecast Weather Greece στις Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2019