Σα. Οκτ 1st, 2022

Κοκαΐνη αξίας 6 εκατ. ευρώ κατασχέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά

Συνολικά 173 κιλά και 450 γραμμάρια , μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, σε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, εντόπισαν το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Τα ναρκωτικά «ταξίδεψαν» στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση της κοκαΐνης, θα ξεπερνούσε το χρηματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί, είχαν θέσει υπό επιτήρηση το «ύποπτο» εμπορευματοκιβώτιο-ψυγείο, αξιοποιώντας πληροφορίες από το Γραφείο D.E.A. της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, για επικείμενη δια θαλάσσης εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το πρωί, με τη συμμετοχή και της Γ’ Τελωνειακής Διεύθυνσης Πειραιά, της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε., εντοπίστηκαν συνολικά 160 συσκευασίες με κοκαΐνη.

Μάλιστα οι έμποροι, είχαν κρύψει τα ναρκωτικά μέσα σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου. Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών που έχει αναλάβει την προανάκριση βρίσκεται σε συνεργασία με τις ομόλογες Αρχές του εξωτερικού, για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.