Σα. Οκτ 1st, 2022

Κοντολέων: Δεν ενημέρωσα Μητσοτάκη – Δημητριάδη – Διακόπηκε για την Τρίτη η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ

Η κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ ξεκίνησε λίγο μετά τις τέσσερις και μισή και διεκόπη μετά από δύο ώρες.

Ότι είχε τυπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό αλλά και πως δεν τον ενημέρωσε ποτέ για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, φέρεται να υποστήριξε στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ο Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ.

Για το αν γνώριζαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης σχετικά με την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη ρωτήθηκε στο πλαίσιο της Εξεταστικής Επιτροπής, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, ο Παναγιώτης Κοντολέων.

«Όχι» φέρεται να ήταν η μονολεκτική του απάντηση. Ερωτώμενος σχετικά με το αν η επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη αφορούσε την προσωπική του ζωή, ο Παναγιώτης Κοντολέων το αρνήθηκε κατηγορηματικά λέγοντας πως αφορούσε αποκλειστικά λόγους εθνικής ασφάλειας.

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ τόνισε πως η επισύνδεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, ήταν παντελώς νόμιμη και πραγματοποιήθηκε για λόγους εθνικής ασφαλείας.

Για το πρωί της ερχόμενης Τρίτης, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεχιστεί η κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».