21/05/2024

Κορυφώνεται η ένταση στις εκλογές στην Τουρκία: Πέταξαν πέτρες στον Κιλιτσντάρογλου, ένοπλη επίθεση καταγγέλλει το AKP

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές της Κυριακής (14 Μαΐου) στην Τουρκία, η πολιτική ένταση κορυφώνεται στη γειτονική χώρα, με τον δρόμο προς τις κάλπες να είναι γεμάτος ένταση.

Στη Σμύρνη, υποστηρικτές του κυβερνώντος AKP μεταξύ των οποίων και κομματικό στέλεχος επιτέθηκαν σε καφενείο κι άρχισαν να σχίζουν αφίσες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Επίσης, επίθεση με πέτρες δέχθηκε το λεωφορείο του υποψήφιου προέδρου της Τουρκίας Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, στο Σαγγάριο ενώ, όπως έγινε γνωστό, την πέτρα έριξε ένας 15χρονος ο οποίος συνελήφθη, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ο Κιλιτσντάρογλου δεν έκανε καταγγελία.

«Ακούμε ότι κάποια στοιχεία θα βγουν στους δρόμους το βράδυ των εκλογών και θα κάνουν έκτροπα. Δεν είμαι μόνο εγώ (που δέχομαι αυτές τις πληροφορίες), αλλά και άλλοι αρχηγοί. Θέλω όλοι να είναι ήρεμοι», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ένοπλη επίθεση κατά γραφείων του στο Γκαζιαντέπ καταγγέλλει το ΑΚΡ

Από την πλευρά του, το AKP κατήγγειλε ένοπλη επίθεση σε προεκλογικό περίπτερο στο Γκαζιαντέπ από ομάδα του CHP, μετά από καβγά. Σύμφωνα με τη Yeni Safak: «Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε από ομάδα CHP κατά της εκλογικής θέσης του AK Party στο Γκαζιαντέπ. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το μέλος του δημοτικού συμβουλίου του CHP, Ersin Atar, πυροβόλησε με όπλο. Δύο άτομα που τραυματίστηκαν από τη συμπλοκή, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».