Τρ. Ιούλ 14th, 2020

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» στην Αθήνα – Οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ μπήκαν στις λωρίδες των αυτοκινήτων

Παρέλυσε κυριολεκτικά και σήμερα, Τρίτη, το κέντρο της Αθήνας, καθώς εκτός των έργων για τον «Μεγάλο Περίπατο» που γίνονται στην Πανεπιστημίου και έχουν προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος, πραγματοποιήθηκε και πορεία διαμαρτυρίας των σωματείων νοσοκομειακών γιατρών ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ, και ΟΕΝΓΕ.

Οι δύο Ομοσπονδίες ζητούν, μεταξύ άλλων, να μην προχωρήσει καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας, ένταξη στα ΒΑΕ.

Αυτό το οποίο έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση, ήταν πως οι διαδηλωτές δεν περπάτησαν στη λωρίδα για τους πεζούς που έχει δημιουργηθεί για τον «Μεγάλο Περίπατο», αλλά επέλεξαν να κινηθούν στο οδόστρωμα, αδιαφορώντας για τους οδηγούς, εμποδίζοντας την κίνηση και προκαλώντας κυκλοφοριακό έμφραγμα.

«Δεξιά οι τρείς λωρίδες που διαχωρίστηκαν για τους πεζούς. Αριστερά οι τρεις που είναι για αυτοκίνητα. Οι συνδικαλιστές επιλέγουν να περπατήσουν στα αριστερά. Η ΕΛΑΣ και κυρίως η κυβέρνηση γιατί επιτρέπουν μια τέτοια απαράδεκτη κατάσταση;», γράφει χαρακτηριστικά χρήστης του twitter που ανήρτησε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα ΙΧ προχωρούσαν με ρυθμούς «χελώνας», ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση της Τροχαίας για να ελέγξε την κίνηση.Οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ "μπούκαραν" στις λωρίδες των αυτοκινήτων - "Κόλαση" το κέντρο της Αθήνας [εικόνες]

Όπως έχει προαναφερθεί, η ιδέα για τον «Μεγάλο Περίπατο» της Αθήνας δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Πολλοί Αθηναίοι είναι έξαλλοι με το μποτιλιάρισμα στο κέντρο και ο Δήμος Αθηναίων προσπαθεί τώρα να αμυνθεί και να υπερασπιστεί το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό του σχέδιο.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Ύστερα από μόλις δύο ημέρες εφαρμογής των δραστικών παρεμβάσεων, κυρίως στην Πανεπιστημίου, ο «Μεγάλος Περίπατος» ξεσηκώνει ακραίες αντιδράσεις.