30/11/2023

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο που επέβαιναν τρεις δήμαρχοι της Φθιώτιδας

Γλύτωσαν τα χειρότερα τρεις δήμαρχοι πόλεων της Φθιώτιδας, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο που πήρε φωτιά σε αυτοκινητόδρομο λίγο μετά τους Σοφάδες Καρδίτσας το απόγευμα της Παρασκευής (28/4).

Ευτυχώς δεν έπαθε κανείς τίποτα. Ωστόσο, το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο δήμαρχος Δομοκού Μπάμπης Λιόλιος, μαζί με τη δήμαρχο Στυλίδας Βιργινία Στεργίου και τη δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή, επέστρεφαν από την κηδεία του πατέρα του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών στην Καστοριά.

Ενώ το όχημα κινούνταν στο δρόμο, λίγο μετά το ύψος των Σοφάδων, το αμάξι που οδηγούσε ο πρώτος, άρχισε να βγάζει καπνούς.

«Άκουσα ένα μπαμ και αμέσως το αμάξι άρχισε να βγάζει καπνούς», είπε ο δήμαρχος Δομοκού, ο οποίος ψύχραιμα έβγαλε το όχημα στην άκρη και αποβιβάστηκε μαζί με τις συναδέλφους του.

Προσπάθησε με πυροσβεστήρα και με τη βοήθεια και διερχόμενων οδηγών να σβήσουν τις φλόγες χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το αμάξι μέσα σε ελάχιστα λεπτά τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες του, ούτε κάποιος άλλος διερχόμενος, ενώ η πυρκαγιά περιορίστηκε στο όχημα. Επενέβησαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καρδίτσα ωστόσο για το όχημα ήταν… αργά.