24/09/2023

Ληστεία με μαχαίρια σε σπίτι ηλικιωμένων στον Ασπρόπυργο

Πήραν τα ελάχιστα χρήματα που είχαν και χρυσαφικά και στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.

Στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού εισέβαλαν τα ξημερώματα της Παρασκευής μέλη συμμορίας ληστών στον Ασπρόπυργο. Στη 1.00 τα ξημερώματα τρία άτομα μπήκαν στο σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού την ώρα που κοιμόταν στην κρεβατοκάμαρα. Όταν τους αντιλήφθηκε ο ιδιοκτήτης που ξύπνησε από τον θόρυβο, ένας εκ των δραστών τον έσπρωξε και τον απείλησε ότι εάν δεν του δώσει τα λεφτά και τα χρυσαφικά θα τον μαχαιρώσει. Τελικά οι ληστές πήραν τα ελάχιστα χρήματα που είχε το ζευγάρι και χρυσαφικά και στη συνέχεια διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.Ληστές μπήκαν με μαχαίρια σε σπίτι ηλικιωμένων στον

Άντρες της Άμεσης Δράσης έφτασαν στο σημείο και στη συνέχεια καταδίωξαν το αυτοκίνητο των δραστών, αρχικά ανεπιτυχώς. Στις 3.00 το πρωί εντοπίστηκε, ωστόσο, στα Άνω Λιόσια ένα αυτοκίνητο λευκού χρώματος, στο οποίο επέβαιναν τρεις άντρες, οι οποίοι κινούνταν ύποπτα. Σε έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης βρέθηκαν στο όχημα επιμελώς κρυμμένα χρυσαφικά και κοσμήματα.

Οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου, όπου ο ηλικιωμένος αναγνώρισε ανεπιφύλακτα τους δράστες και τα κλοπιμαία. Σε βάρος των τριών συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ασπροπύργου.

Στο μεταξύ, οι ίδιοι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε προηγούμενο χρόνο από αυτόν της ληστείας, εντόπισαν στη λεωφόρο Αθηνών στο Χαιδάρι ύποπτο αυτοκίνητο, χρώματος ασημί. Σε έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν πέντε μετανάστες, εκ των οποίων οι τρεις κρυβόντουσαν στα πίσω καθίσματα.Ληστές μπήκαν με μαχαίρια σε σπίτι ηλικιωμένων στον

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις μετανάστες, πλην του οδηγού, δεν είχαν νόμιμα έγγραφα ταυτότητας, ενώ εντός της καμπίνας του οχήματος και του χώρου αποσκευών υπήρχαν σακίδια και τσάντες με ρούχα, υποδήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Στην κατοχή του οδηγού βρέθηκε πλήθος κινητών τηλεφώνων. Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του για διακίνηση μεταναστών από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Δυτικής Αττικής. Όπως διαπιστώθηκε ο οδηγός είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.