01/12/2023

Λουκέτο στο γνωστό beach bar Principote στη Μύκονο για αυθαιρεσίες

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τις καταγγελίες για την μαφία της Μυκόνου και τις αυθαίρετες κατασκευές στο νησί, το υπουργείο Περιβάλλοντος ζήτησε την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του γνωστού παραλιακού κέντρου Principote, από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως αναφέρει η “Καθημερινή”, το έγγραφο που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμης Μπακογιάννης, απεστάλη χθες με την ένδειξη “εξαιρετικά επείγον” στον Δήμο Μυκόνου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι δύο φορείς καλούνται “το αργότερο εντός της αύριον, ήτοι 10ης Μαΐου 2023” να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του Principote.

Να σημειωθεί ότι το Principote διαφήμιζε χθες τα εγκαίνιά του την προσεχή Παρασκευή.

Η εντολή που δόθηκε χθες δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Δήμο Μυκόνου παρά να συγκαλέσει κατεπειγόντως την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου για να αποφασίσει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Με δεδομένη την εμπλοκή και του εισαγγελέα, ο δήμος δύσκολα θα αποπειραθεί οποιονδήποτε ελιγμό (ακόμα κι αν η πλευρά του Principote καταθέσει δικαστική προσφυγή, που είναι πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο).

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με την Καθημερινή, χθες καθαρογράφηκε η απόφαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, με την οποία απορρίφθηκε το μεγαλύτερο μέρος των επιχειρημάτων που κατέθεσαν οι τρεις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο του Principote (Πάνορμος Τουριστική, Principote PC, Apollon Trans) και οι πληρεξούσιοι δικηγόροι τους.

Το Συμβούλιο απέρριψε ως αβάσιμους τους περισσότερους από τους ισχυρισμούς των τριών προσφευγουσών εταιρειών.