19/06/2024

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι και κοστολογημένο και εφαρμόσιμο

Τα ζητήματα της δημοσιονομικής σταθερότητας της χώρας πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα» ανέφερε μιλώντας στον ANT1, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο υποψήφιος Bουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική, κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Συνέχισε λέγοντας ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πει ξεκάθαρα πως τα προγράμματα των κομμάτων πρέπει να κοστολογούνται, για παράδειγμα από το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής ή από το Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ακριβώς για να μην μπορεί το εκάστοτε κόμμα να τάζει αυθαίρετα, για μικροκομματικούς, προεκλογικούς σκοπούς».

Ο κ. Χριστοδουλάκης επανέλαβε τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη μέρα και τους λόγους που ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού. «Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ είναι η θωράκιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έναντι του νόμου περί ιδιωτικοποίησης που πέρασε η ΝΔ. Το δεύτερο κρίσιμο ζήτημα αφορά τις εργασιακές σχέσεις και το νόμο Χατζηδάκη, ώστε να εγγυηθούμε αξιοπρεπή εργασία για όλους, αντί των μορφών ευέλικτης εργασίας και απλήρωτων υπερωριών. Τρίτον, η διόρθωση των αδικιών του νόμου Κατρούγκαλου για τις συντάξεις και η επαναφορά ενός τύπου ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Επιπλέον, προστασία της πρώτης κατοικίας, κίνητρα για κοινωνική στέγαση και επιβολή 120 δόσεων για το ιδιωτικό χρέος».

Στην ερώτηση του κ. Χατζηνικολάου, αν όλα αυτά που εξαγγέλλει το ΠΑΣΟΚ είναι κοστολογημένα, ο υποψήφιος βουλευτής της Ανατολικής Αττικής υπενθύμισε πως το ΠΑΣΟΚ δε λέει άλλα και κάνει άλλα. Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι πλήρως κοστολογημένο. Η φορολογική μας πολιτική είναι δημοσιονομικά ουδέτερα, καθώς η μείωση των οριζόντιων φόρων και των φόρων στην εργασία καλύπτεται καλύπτεται από την έκτακτη φορολογική εισφορά των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, και των υπερκερδών των τραπεζών, αλλά και από τη μείωση του ορίου του αφορολόγητου για τη γονική παροχή που η ΝΔ αύξησε υπέρ λίγων. Όσο για την ενίσχυση του ΕΣΥ ο κ. Χριστοδουλάκης τόνισε την ανάγκη αναδιανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. «Το ΠΑΣΟΚ ζητά το 8-10% των πόρων να κατευθυνθεί στη στήριξη των υποδομών του ΕΣΥ και στη στελέχωση του.

Για όλα αυτά το ΠΑΣΟΚ ζητά τη δύναμη από τον ελληνικό λαό. Για να μπορέσει να κάνει πράξη τις πολιτικές του».