30/09/2023

Μαρούσι: Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του δημάρχου Θ. Αμπατζόγλου και των νέων δημοτικών συμβούλων

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο δημαρχείο Αμαρουσίου, τελέστηκε πριν από λίγες ώρες από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Νικάνωρ, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κυρίλλου και τον  Πρωτοπρεσβύτερο πατέρα Χρήστο Μαρούδα η εθιμοτυπική τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου και του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Το παρών όπως ήταν αναμενόμενο έδωσε και ο πρώην δήμαρχος Μαρουσίου και νυν Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης όπου στην έντονα συγκινησιακή ομιλία του τόνισε πως δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ την πόλη που τον τίμησε και τον ανέδειξε. Η 13χρονη παρουσία του στο τιμόνι του δήμου είναι άλλωστε σημείο αναφοράς για όλους τους δημότες της πόλης που του αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έκανε για μια καλύτερη πόλη.Ρ

Ο κ. Πατούλης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου κάτι το οποίο θεωρεί σίγουρο αφού οι ικανότητες του όπως τόνισε είναι εκείνες που θα επιτρέψουν στο Μαρούσι να έχει την ίδια και καλύτερη πορεία έτσι ώστε να καταστεί πόλη πρότυπο για όλη την Ελλάδα.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός από όλους τους νέους δημοτικούς συμβούλους, μέλη της κυβέρνησης όπως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως , ο βουλευτής Βορείου Τομέα της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος , οι Γενικοί γραμματείς των Υπουργείων, Δικαιοσύνης κ. Πάνος Αλεξανδρής, του Υπουργείου Βιομηχανίας και Ανάπτυξης κ. Πελοπίδας Καλλίρης, του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Γεώργος Διδασκάλου, η Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Σίσσυ Γκίκα, και δήμαρχοι από διάφορες περιοχές της Αττικής. Ανάμεσα τους διακρίναμε τον δήμαρχο Κηφισιάς Γεώργιο Θωμάκο , την δήμαρχο Μελισσίων-Νέας Πεντέλης κ. Δήμητρα Κεχαγιά, τον δήμαρχο Ηρακλείου κ. Νικόλαο Μπάμπαλο , τον δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Αναστάσιο Μαυρίδη, τον δήμαρχο Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο,  και πολλούς άλλους περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους γειτονικών δήμων.

Δείτε φωτογραφίες από την ορκωμοσία

ΟΛΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ