Τρ. Ιούλ 14th, 2020

Με αρκετές χιλιάδες ευρώ έφυγαν οι διαρρήκτες του δημαρχείου Μαρκοπούλου!

Κούλουμα στο δημαρχείο Μαρκοπούλου έκαναν διαρρήκτες και μπορεί να μην πέταξαν χαρταετό όμως έφυγαν πλουσιότερου κατά 12.000 ευρώ και μάλιστα σε μετρητά!

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος, Κώστας Αλλαγιάννης οι διαρρήκτες οι διαρρήκτες έδρασαν στο χρονικό διάστημα από το απόγευμα της Παρασκευής έως τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και το δημαρχιακό μέγαρο ήταν κλειστό λόγω του τριημέρου. Οι διαρρήκτες έσπασαν παράθυρο στο ισόγειο και από εκεί πέρασαν στο εσωτερικό ενώ παραβίασαν και την ξύλινη πόρτα του 1ου ορόφου.

Η πόρτα στο γραφείο του Ταμείου του δήμου ήταν ανοικτή και οι δράστες χρησιμοποίησαν μέχρι και οξυγονοκόλληση για να ανοίξουν στο χρηματοκιβώτιο μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 12.000 ευρώ αφού το πρωί της Παρασκευής είχαν κατατεθεί στην τράπεζα το υπόλοιπο ποσό ύψους περίπου 40.000 ευρώ.

Τα 12.000 που υπήρχαν ήταν χρήματα που ανήκαν είτε στο ταμείο του δήμου είτε σε ταμεία νομικών προσώπων και έπρεπε να μείνουν εκεί ώστε να υπάρχει ρευστό το πρωί της πρώτης εργάσιμης ημέρας της επόμενης εβδομάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δράστες γνώριζαν πολύ καλά πού ακριβώς έπρεπε να κατευθυνθούν ενώ για να μην γίνει αντιληπτή η οξυγονοκόλληση είχαν κλείσει τα παράθυρα με υλικά.