Σα. Ιούλ 11th, 2020

Μητσοτάκης: Στην θάλασσα χάνουμε 350 άτομα κάθε χρόνο – Να σταματήσουμε να θρηνούμε ζωές στη θάλασσα

“Στόχος μας ο δραστικός περιορισμός των θανάτων από ατυχήματα ή πνιγμό στη θάλασσα” είπε ο Πρωθυπουργός στην εκδήλωση που είχε θέμα: “Εκπαίδευση – Ενημέρωση – Πρόληψη για την ασφάλεια στη θάλασσα” που διοργάνωσε ο  Δήμος  Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Safe Sports .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήρε την κοινωνική προσφορά του ιδρυτή του Safe Sports Παναγιώτη Πασχαλάκη, ο οποίος δημιούργησε αυτόν τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μετά από μια προσωπική τραγωδία, κάτι που τόνισε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι: “Βρήκε τη δύναμη μέσα από την προσωπική του τραγωδία να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο και να μετατρέψει τον πόνο του σε προσφορά”.

Στόχος της παρουσίας του κ. Μητσοτάκη – όπως είπε ο ίδιος – ήταν να αναδείξει τη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά στην ασφάλεια στη θάλασσα. Κάθε χρόνο είπε, θρηνούμε περίπου 350 νεκρούς από ατυχήματα και πνιγμούς στη θάλασσα, “ο διπλάσιος αριθμός από τα θύματα που θρηνήσαμε από τον κορονοϊό”.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε με έμφαση ότι “η προστασία της ανθρώπινης ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση, είτε στη θάλασσα είτε στην ξηρά είτε από τον κορονοϊό” και πρόσθεσε ότι “η ανθρώπινη ζωή και αξία δεν αποτιμάται σε χρήμα”.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του Λιμενικού Σώματος αλλά και αθλητών, που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία με τη Safe Water Sports και ένωσαν τις δυνάμεις τους “για να είμαστε καινοτόμοι στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα”.

Ο Πρωθυπουργός είπε επίσης ότι οι πρωτοβουλίες που ανέπτυξε ο κ. Πασχαλάκης στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας είναι καινοτόμες και προκάλεσαν το ενδιαφέρον άλλων χωρών, ενώ πρόσθεσε ότι η σύμπλευση όλων των αρμοδίων φορέων μας οδηγεί στο σημερινό αποτέλεσμα.