Δε. Οκτ 18th, 2021

Μπακογιάννης: Στην τελική του φάση περνάει ο ‘μεγάλος περίπατος’

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στο Σύνταγμα και στην οδό Πανεπιστημίου μίλησε ο Κώστας Μπακογιάννης, τονίζοντας πως «θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα».

«Ο ‘μεγάλος περίπατος’ περνάει στην τελική του φάση. Έχει ξεκινήσει να δουλεύεται η Πλατεία Συντάγματος και θα παραδοθεί λίγο μετά τα Χριστούγεννα», είπε ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο Mega, ενώ δεσμεύτηκε ότι τα έργα στην Πανεπιστημίου θα ξεκινήσουν λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογιάννη, στην Πανεπιστημίου θα μπουν 82 νέα μεγάλα πλατάνια. Συνολικά, η Πανεπιστημίου θα μετράει 160 με 170 δέντρα. «Σκοπός μας δεν είναι να ξεριζώσουμε δέντρα», είπε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εξήγησε τους λόγους που επέλεξαν τα πλατάνια: «Πρόκειται για ένα φυλλοβόλο δέντρο, ψηλό, που δίνει σκιά και λειτουργεί σαν αντιπλημμυρικό έργο. Το πρόβλημα της Πανεπιστημίου είναι ότι τα παρτέρια της είναι σηκωμένα και είναι ότι χειρότερο για το νερό».

Επιπλέον, εξήγησε ότι υπάρχει ειδική πρόβλεψη για τα ξενοδοχεία, όπου μπροστά θα υπάρχουν εσοχές για να μπαίνουν τα αυτοκίνητα. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για όλα τα ξενοδοχεία της πόλης. Επίσης, θα υπάρχει νέος φορέας για να λυθεί το κυκλοφοριακό της Αθήνας.

«Θέλουμε να ζούμε σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα», είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Αντιπλημμυρικά
«Προφανώς σε τρεις μήνες δεν μπορούν να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα, μπορούν να γίνουν σε 9 μήνες. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κινείται πολύ γρήγορα, όπως και οι Δήμοι. Πρέπει να τρέξουμε, ώστε να μην ξανασυμβούν αυτά στο μέλλον», είπε για τις πρόσφατες πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας.

«Στην Αθήνα όλοι είναι ετοιμότητα», διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αθηνών και πρόσθεσε: «Τα φρεάτια είναι καθαρισμένα, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ήδη στους δρόμους».

«Ζούμε στην εποχή των κρίσεων. Πρέπει να θωρακίσουμε την πόλη. Ο κόσμος αλλάζει και πρέπει να αλλάξουμε εμείς», δήλωσε.

«Το άγαλμα τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας»
Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στο πολυσυζητημένο άγαλμα της Μαρία Κάλλας, το οποίο άφησε ανάμεικτα συναισθήματα και τρολαρίστηκε στα social media.

«Πιστεύω ότι είναι ένα έργο που τιμάει τη μνήμη της Μαρία Κάλλας. Του χρόνου έχουμε τα 100 χρόνια από την γέννησή της και ο Δήμος Αθηναίων δεν θέλω να τα τιμήσει με μία ακόμα εκδήλωση, αλλά με το μουσείο Μαρία Κάλλας, το οποίο θα λειτουργεί ως πόλος έλξης για του τουρίστες στην Ελλάδα», είπε.