Πα. Δεκ 3rd, 2021

Mπαράζ επιθέσεων το βράδυ σε Αγία Παρασκευή, Πειραιά και Φάληρο

broken facade glass, close up

Επιθέσεις σε δημόσιες υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, πραγματοποιούσαν χθες το βράδυ επί πέντε ώρες, ομάδες αγνώστων, με μπογιές, πέτρες και βαριοπούλες.

Η δράση των αγνώστων ξεκίνησε μόλις στις 10:00 το βράδυ στην περιοχή του Πειραιά, όταν έσπασαν με πέτρες και βαριοπούλες τις τζαμαρίες από κατάστημα ΕΛΤΑ και συνεχίστηκε στη περιοχή του Φαλήρου, όπου προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια που στεγάζονται courier και ΚΕΠ.

Λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα, οι βάνδαλοι έφτασαν στο δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στο πιο κεντρικό σημείο της περιοχής και αφού πέταξαν μπογιές, τράπηκαν σε φυγή προτού γίνουν αντιληπτοί.

Συγκεκριμένα:

Στις 03:17 τα ξημερώματα άγνωστος προκάλεσε φθορές με βαριοπούλα στην είσοδο των ΚΕΠ στην οδό Λάμπρου Κατσώνη στο Μοσχάτο.

Στις 03:15, με τον ίδιο τρόπο, άγνωστο άτομο προκάλεσε φθορές και δύο υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ στην οδό Σμολένσκυ στο Νέο Φάληρο.

Στις 00:55, άγνωστα άτομα προσέγγισαν το δημαρχείο της Αγίας Παρασκευής από την οδό Υψηλάντου και πέταξαν μπογιές στο κτίριο.

Η αρχή των επιθέσεων είχε γίνει στις 22;05 το βράδυ της Παρασκευής, όταν άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε υποκατάστημα ΕΛ.ΤΑ κούριερ, επί της Ιωάννη Ράλλη στον Πειραιά.

Κάλεσμα μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου
Η Αστυνομία από τα ξημερώματα έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, με σκοπό την ταυτοποίηση και την σύλληψη των δραστών. Σε κάθε περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου με κείμενο τους σε γνωστό site, είχαν καλέσει σε συστράτευση, ώστε να ξεκινήσουν και πάλι οι καταδρομικές επιθέσεις.

«… Αφορμή την απάθεια του χώρου του περασμένου μήνα και όλα τα παραπάνω πήραμε την πρωτοβουλία για να καλέσουμε για το μήνα Μάη δράσεις αλληλεγγύης…» έγραφαν χαρακτηριστικά.