16/06/2024

Νέα επεισόδια τη νύχτα στα Εξάρχεια-Πήραν τα κλειδιά από μηχανές αστυνομικών

Μια ακόμα ανήσυχη νύχτα για τα Εξάρχεια, όπου η ένταση κορυφώνεται μετά τις επιχειρήσεις της αστυνομίας σε κτίρια που έχουν καταληφθεί.

Συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ξεκίνησε ένταση με ρίψη μολότωφ και πετρών στην οδό Σπυρίδωνος Τρικούπη. Τότε ήταν που εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ προς την πλευρά της πλατείας και απώθησαν τους επιτιθέντες. Ταυτόχρονα αστυνομικοί των ΟΠΚΕ και της ομάδας ΔΙΑΣ πραγματοποιούσαν ελέγχους γύρω από Εξάρχεια προς  την οδό Σόλωνος, σε διερχομένους.

Περίπου στη μία παρά τέταρτο μια ομάδα 20 ατόμων εκτόξευσαν μολότοφ ενώ στην πλατεία Εξαρχείων ήταν σε εξέλιξη τετραήμερο φεστιβάλ που παρακολουθούσε πολύς κόσμος με συναυλίες και εκδηλώσεις και από τις βόμβες μολότοφ κάηκαν τα ηχεία των διοργανωτών. Στη διάρκεια της συναυλίας του συγκροτήματος  ”Γυμνά Καλώδια” έγινε αντεπίθεση από την πλευρά της αστυνομίας και η συναυλία διαλύθηκε.

Μαρτυρίες από τον αντεξουσιαστικό χώρο μιλούν για αστυνομικό επί της οδο Αραχώβης με πιστόλι προτεταμένο προς τους  θεατές της συναυλίας στην πλατεία.

Μετά τις δυόμιση τα ξημερώματα ομάδα 10 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη. Οι δράστες πήραν ένα κράνος και τα κλειδιά από τις μοτοσικλέτες των αστυνομικών, ενώ έσπασαν ένα φάρο.

Η αστυνομία έκανε τρεις προσαγωγές στα Εξάρχεια και η μία μετατράπηκε για σύλληψη, για ναρκωτικά και το νόμο περί όπλων.