Πα. Μαρ 31st, 2023

Νέα Ερυθραία: Έκρηξη βόμβας σε κατάστημα με παραδοσιακά προϊόντα

Συναγερμός σήμανε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (14/3) καθώς εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε παντοπωλείο με παραδοσιακά προϊόντα που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Βενιζέλου και Στροφυλίου, στη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στο κατάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι προσέγγισαν το κατάστημα και αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα πέταξαν εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος. Από την έκρηξη έχουν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές και κλιμάκιο του ΤΕΕΜ περισυνέλεξε υπολείμματα.

Κατά πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ οι δράστες που έβαλαν τη βόμβα ήταν δύο. Αφού έσπασαν τον υαλοπίνακα, άφησαν τη βόμβα και στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το τι συνέβη στην περιοχή με το υλικό να έχει παραδοθεί στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Οι ιδιοκτήτες της οικογενειακής επιχείρησης από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν είχαν δεχθεί απειλές ούτε και είχαν κάποια διένεξη το προηγούμενο διάστημα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις ενώ στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία για το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού καθώς και για τα άτομα που τον τοποθέτησαν.