Τε. Μαρ 3rd, 2021

Νέες προκλήσειςΤσαβούσογλου εναντίον της Ελλάδας μπροστά στον Χάικο Μάας

Σε προκλητικές δηλώσεις και απειλές εναντίον της Ελλάδας προχώρησε για μια ακόμη φορά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραμονές της έναρξης του νέου γύρου συνομιλιών Αθήνας και Άγκυρας.

Μάλιστα, οι δηλώσεις του τούρκου υπουργού έγιναν παρουσία του γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, ο οποίος και στο πρόσφατο παρελθόν είχε ακούσει τις προκλήσεις του Τσαβούσογλου πρόσωπο με πρόσωπο.

«Η Ελλάδα δεν πρέπει να επηρεάζεται από άλλες χώρες και να κάνει οπουδήποτε θέλει ασκήσεις και οποιαδήποτε αλλά βήματα. Σε διαφορετική περίπτωση δε θα έχουμε μόνο ατύχημα, αλλά θα κάνουμε αυτό που πρέπει», είπε προκλητικά ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και «στοχοποίησε» για μια ακόμη φορά την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου, λέγοντας ότι «η Ελλάδα διεκδικεί θαλάσσιο χώρο για ένα νησί που είναι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από την Τουρκία».

«Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι»
Όπως είπε: «Η Ελλάδα μιλά για διεθνές δίκαιο, αλλά δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», και υποστήριξε ότι τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «πρέπει να αποκαλούνται Τούρκοι».