16/06/2024

Νέος πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Σε νέα εποχή μπαίνει, μετά από 10 χρόνια, ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π.), με την εκλογή του Δημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά, στη θέση του προέδρου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή η εκλογή μου στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π. Με αίσθηση ευθύνης και ενότητας ευχαριστώ από καρδιάς τους εκλέκτορες του Συνδέσμου για την πολύτιμη στήριξη και εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου» τόνισε μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας ο κ. Ξυπολυτάς, συμπληρώνοντας πως «η προστασία του Πεντελικού Όρους είναι συνυφασμένη με την προστασία της ίδιας μας της ζωής μας. Βρισκόμαστε μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια για επανάπαυση. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε διαρκή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα κάθε πρόκληση ή κατάσταση που χρήζει άμεσης επέμβασης. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι, πέρα από την προστασία να αναζητήσουμε τους τρόπους να κάνουμε ξανά ‘πράσινο’ το Όρος, με γενναίες χρηματοδοτήσεις, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι επόμενες γενιές».

Σημειώνεται πως τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού απαρτίζουν 13 Δήμοι της Αττικής, μετά και τις αλλαγές του αυτοδιοικητικού χάρτη με τις συνενώσεις δήμων και κοινοτήτων που προώθησε η εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης».