Σα. Οκτ 1st, 2022

Νοσηλεύτρια έπαθε ηλεκτροπληξία σε θάλαμο Covid στο Κρατικό Νίκαιας

Ολο και πιο συχνά είναι τα ατυχήματα σε μεγάλα νοσοκομεία και ουκ ολίγες οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ για ελλιπή μέτρα προστασίας.

Τελευταίο περιστατικό, στο νοσοκομείο Νίκαιας όταν μια νοσηλέυτρια υπέστη ηλεκτροπληξία σε θάλαμο με ασθενείς Covid.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα ηλικίας 25 ετών μπήκε στον θάλαμο στον οποίο νοσηλεύονταν 11 ασθενείς, προκειμένου να τους παράσχει βοήθεια.

Εκεί χτυπήθηκε από το ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς ο θάλαμος είναι και πολύ κακή κατάσταση, με καλώδια γυμνά εκτεθειμένα.

Παρόλο που η διοίκηση του νοσοκομείου είχε ενημερωθεί για την κατάσταση και τους κινδύνους που εγκυμονεί η έκθεση των γυμνών καλωδίων, δεν έγινε τίποτα απολύτως.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που έφερε στο φως το Mega, η διοίκηση του νοσοκομείου, και συγκεκριμένα ο διοικητής του νοσοκομείου, ζήτησε να μην βγει το θέμα στην επιφάνεια και να μην δοθεί συνέχεια στο θέμα, καθώς, όπως υποστηρίζει η πλευρά του νοσοκομείου, οι ευθύνες θα πέσουν στην τεχνική υπηρεσία που έχει την αρμοδιότητα.

Η γυναίκα, που το ηλεκτρικό ρεύμα διαπέρασε το σώμα της, νοσηλεύεται στην καρδιολογική κλινική, είναι υπό παρακολούθηση, καθώς δεν ήταν απλό περιστατικό. Η υγεία της δεν κινδυνεύει ωστόσο πρέπει να μείνει υπό παρακολούθηση 48 ώρες.

«Δεν είναι ευθύνη δική μου, είναι της τεχνικής υπηρεσίας», φέρεται να έχει υποστηρίξει ο διοικητής του νοσοκομείου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.