Σα. Οκτ 1st, 2022

Ο απαράδεκτος Χουσεΐν Ζεΐμπέκ: ‘Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας’, είπε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Την παρουσία του βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ σε τουρκική τηλεόραση που φέρεται να αναφέρεται σε τουρκική μειονότητα. καταγγέλει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Τάσος Χατζηβασιλείου.

Όπως γράφει ο κ. Χατζηβασιλείου: Ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεΐμπέκ δηλώνει στην τουρκική τηλεόραση: “Θα συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας”. Επιτέλους, γιατί κόμματα της αντιπολίτευσης δείχνουν ανοχή σε τέτοιες απαράδεκτες τοποθετήσεις βουλευτών τους;

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Χατζηβασιλείου είχε αναφέρει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέστη σε συνάντηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής με “ομογενείς” από την Ξάνθη, ενόψει της εκλογής ψευδομουφτή.

Τι είχε γίνει στη Βουλή το 2021
Σημειώνεται ότι έναν απίστευτο και προκλητικό ισχυρισμό, μέσα στο Κοινοβούλιο, είχε προβάλει και πάλι ο μουσουλμάνος βουλευτής Ξάνθης τον Νέμβριο του 2021, προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από τους βουλευτές των άλλων κομμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής της Βουλής για αναπτυξιακά ζητήματα της Θράκης ο βουλευτής είχε υποστηρίξει το αδιανόητο: Είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι κοσμικό κράτος, ενώ η Τουρκία είναι.

Αφορμή ήταν η συζήτηση για το θέμα της ταυτόχρονης λειτουργίας του επίσημου μουφτή και του ψευδομουφτή στην Ξάνθη. “Γίνεται αλαλούμ με τους δύο μουφτήδες. Λέμε κατάργηση της Σαρίας. Η Τουρκία είναι ένα κοσμικό κράτος. Εδώ (στην Ελλάδα) έχει επίσημη θρησκεία, δεν είναι κοσμικό κράτος. Έχω φοιτήσει στην Τουρκία και ξέρω” είχε δηλώσει.

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη και του Ευριπίδη Στυλιανίδη οι οποίοι χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.