19/06/2024

Ο Γ. Θωμάκος στην τέλεση αγιασμού σχολείων του Δήμου Κηφισιάς

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς, βρέθηκε κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. Συγκεκριμένα ο κ. Θωμάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κηφισιάς, του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Κηφισιάς και του 2ου – 3ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

«Καλή σχολική χρονιά» ευχήθηκε ο κ. Θωμάκος στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Μίλησε για τη μεγάλη δύναμη της αγάπης, που παίρνουμε και δίνουμε μέσα στη σχολική οικογένεια, αλλά και για την αγάπη για το περιβάλλον, που συνδέεται άμεσα με την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής αφύπνισης. «Ο πλανήτης μας κινδυνεύει και τις επιπτώσεις θα τις βιώσει η νέα γενιά» τόνισε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του. «Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας μας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσειαλλάζοντας μικρές καθημερινές του συνήθειες» επεσήμανε ο κ. Θωμάκος, δίνοντας απλά παραδείγματα στους μαθητές. Αναφέρθηκε, επίσης, στην αξία του σχολικού αθλητισμού ως συμπληρωματικού στοιχείου στην εκπαίδευση των νέων.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς έδωσε, επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα στην ασφάλεια των κτιριακών υποδομών. «Σημειώνονται το τελευταίο διάστημα δολιοφθορές και κακόβουλες ενέργειες σε σχολικά συγκροτήματα του Δήμου μας. Προς την κατεύθυνσης της πρόληψης τέτοιων φαινόμενων είναι και η εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας στον Δήμο μας, με περιπολίες τις βραδινές ώρες, στις σχολικές μονάδες» τόνισε.