19/06/2024

Οι εθελόντριες ήταν εφοριακοί – Η απίστευτη μεταμφίεση και η στιγμή που έπεσαν οι μάσκες στο κατάστημα!

Multiethnic raised hands and writing volunteer

Δεν πίστευε στα μάτια του την περασμένη εβδομάδα στη Λάρισα, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Εκεί όπου τον προσέγγισαν δύο γυναίκες, η ενδυμασία των οποίων παρέπεμπε σε μέλη εθελοντικής οργάνωσης.

Κατά μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων, οι δύο κυρίες φορούσαν το ίδιο λευκό μπλουζάκι με τη γνωστή ροζ κορδέλα, η οποία που συμβολίζει την ευαισθητοποίηση γύρω από τον καρκίνο του μαστού.

Η σκέψη του Λαρισαίου καταστηματάρχη αμέσως πήγε σε κάποια εθελοντική καμπάνια ενίσχυσης κάποιου μη κυβερνητικού φορέα κι έτσι πλησίασε στην ταμειακή μηχανή.

Ωστόσο, με που τον προσέγγισαν οι δύο κυρίες, έχασε κυριολεκτικά τα λόγια του, ακούγοντάς τες να του λένε: «Καλησπέρα σας. Είμαστε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Θέλουμε να μας δώσετε σας παρακαλώ όλα τα φορολογικά σας στοιχεία…»

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το χαμόγελο διαδέχθηκε η παγωμάρα στο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος πάντως, μετά το αρχικό σοκ, έσπευσε να εξυπηρετήσει τις δύο εφοριακούς.

Παρά την έκπληξη πάντως, η «μεταμφίεση» των δύο κυριών σε εθελόντριες, μάλλον δεν είναι και η πλέον ευφάνταστη από αυτές που κατά καιρούς χρησιμοποιούν οι ελεγκτές για να κινούνται ανυποψίαστοι μέσα σε επιχειρήσεις.

Πολλές φορές χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους προκειμένου να αποκαλύψουν την φοροδιαφυγή. «Άλλες φορές προσποιούμαστε τους υδραυλικούς, άλλες φορές τα ζευγάρια τα οποία πίνουν αμέριμνα το ποτό τους, άλλες φορές ενοικιαστές πολυτελών κατοικιών», είχε χαρακτηριστικά πει πρόσφατα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων.