21/05/2024

Παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν η Στέλλα Σμαραγδή

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια φαίνεται να είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φρόντισε να το αποδείξει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στη Θεσσαλονίκη, βελτιώνοντας το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ.

Η Στέλλα Σμαραγδή, παρά τις δυσκολίες που επικρατούσαν στο Καυτανζόγλειο με τη χαμηλή θερμοκρασία, κατάφερε να πηδήξει στα 10.46μ στο τριπλούν, για να καταρρίψει το δικό της παγκόσμιο ρεκόρ, που είχε κάνει στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα (ξανά στο Καυτανζόγλειο) με άλμα στα 10.35μ.

Η Σμαραγδή δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση, ούσα έτοιμη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Παρίσι.//Τ.

Η Ελληνίδα άλτρια tο 2018 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν με 9.67μ. Ενα ακόμη μετάλλιο ήρθε στην πορεία της ίδιας χρονιάς, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Βερολίνο (αργυρό).

Το 2020 δεν κατάφερε να αγωνιστεί καθώς έσπασε την περόνη του αριστερού της ποδιού και χρειάστηκε να χειρουργηθεί ώστε να τοποθετηθεί λάμα στο πόδι της. Η σκέψη για να αποσυρθεί από την ενεργό δράση όπως ήρθε… έτσι κι έφυγε. Θέλησε να αποδείξει πως το «λιονταρίνα» που την αποκαλούν οι φίλοι της, δεν βγήκε τυχαία.

Την ίδια χρονιά κιόλας, κατέρριψε ξανά το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν με 10.03 μ. Σε αγώνες στο Καυταντζόγλειο Στάδιο. Και πέρυσι συμμετείχε για τρίτη φορά σε Παραολυμπιακούς Αγώνες όπου βγήκε 6η στο άλμα εις μήκος.

Η Σμαραγδή με το πείσμα της, έδειξε ότι τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο, αρκεί να το θέλεις πολύ…