Σα. Νοέ 26th, 2022

Παιανία: Δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα επισημαίνει ο δήμαρχος

Δεν υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο στα απορριμματοφόρα, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή “Ανοιχτή Επικοινωνία”. Όπως είπε, παρόλο που ο δήμος έλαβε κάποια χρήματα, αυτά δεν επαρκούν για τις δαπάνες που προκύπτουν.

«Τα λεφτά τα οποία μας έδωσαν είναι πάρα πολύ λίγα σε σχέση με τις δαπάνες που προκύπτουν. Λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, οι καταναλώσεις που προκύπτουν στα σχολεία από εδώ και εμπρός είναι φοβερά αυξημένες. Πιστεύω ότι εκεί είναι το σκορ 1 επί 3 .Δηλαδή κατά το παρελθόν εάν υποθετικά μιλώντας, είχαμε μια δαπάνη 100 χιλ .ευρώ, φέτος χρειάζονται 300 χιλ. ευρώ. Όλα τα υπόλοιπα είτε αυτό αφορά στο ρεύμα, είτε στα καύσιμα τα οποία εξοικονομούμε για τα απορριμματοφόρα και γενικότερα για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του δήμου συγκριτικά με το 2021 είμαστε ακριβώς στα διπλάσια. Και σας μιλάω για τις προβλέψεις που έχουμε κάνει εμείς ως δήμος έως 31 /12/2022 » τόνισε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν ενδέχεται τα απορριμματοφόρα να σταματήσουν να μαζεύουν τα σκουπίδια στον δήμο Παιανίας γιατί δεν έχουν να βάλουν πετρέλαιο. «Είναι προφανές αυτό» απάντησε και εξήγησε γιατί θα συμβεί. «Όταν καταρτίζεται ο δημοτικός προϋπολογισμός έχει μια λογική αποκλίσεων της τάξεως του 10% με 15% . Πέρα από τις επιχορηγήσεις που έχουμε πάρει για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα ενεργειακά, προκύπτουν κάποια κόστη της τάξεως του 70% που δεν μπορούμε να τα σηκώσουμε. Είναι αδιανόητο…. δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι υπάρχουν ελάχιστοι δήμοι που έχουν ελάχιστα διαθέσιμα χρήματα τα οποία ενδεχομένως να μπορέσουν να το απορροφήσουν. Ακριβώς η ίδια κατάσταση επικρατεί και στα σχολεία, είναι χειρότερα τα πράγματα είπε.

Τι είπε για τα σχολεία
Τέλος ρωτήθηκε εάν υπάρχει το ενδεχόμενο τα σχολεία να μείνουν χωρίς θέρμανση. «Κανείς δεν θα αφήσει σχολείο χωρίς θέρμανση» απάντησε και πρόσθεσε πως «το θέμα είναι από πού θα βρούμε τα λεφτά. Εγώ ως δήμαρχος αλλά και πρώτα από όλα ως άνθρωπος δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσω να γίνει αυτό, θα κάνω ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου κάποια στιγμή να μπορέσω να εξασφαλίσω τη θέρμανση στα σχολεία. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό: πρέπει να έχουμε περαιτέρω ενισχύσεις για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Το κυριότερο βέβαια αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι αυτά δεν μπορούμε να τα μετακυλίσουμε στους πολίτες » σημείωσε.