Δε. Οκτ 18th, 2021

Πάρνηθα: Ευθανασία στο ελάφι που ψυχοραγούσε 3 μέρες – Η απαράδεκτη συμπεριφορά και απάντηση του δασαρχείου

«Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πώς είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί» κατήγγειλε στο Mega o Νίκος Λεφατζής.

O ίδιος, μάλιστα, σημείωσε πως σε άλλο τηλεφώνημα στο δασαρχείο, του είπαν: «Τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, μετά από τρεις ημέρες ταλαιπωρίας, το άτυχο ζώο υποβλήθηκε σε ευθανασία. Όπως αποδείχθηκε ήταν νέο και όχι ηλικιωμένο και είχε ένα κάταγμα στη λεκάνη.

Τι απαντά το δασαρχείο

Όπως μεταδίδει το Mega, εργαζόμενος του δασαρχείου απάντησε στην καταγγελία: «Ότι θέλετε να μάθετε, στείλτε το γραπτώς. Περιμένουμε την αναφορά της κτηνιάτρου για να δούμε τι έγινε. Το ελάφι ήταν στον δρόμο από την περασμένη Πέμπτη. Περιμένουμε την κτηνίατρο. Έχουμε ένα μήνα περιθώριο να σας απαντήσουμε. Όταν θέλουμε θα σας στείλουμε email» επεσήμανε ο Γεώργιος Φρούσιος, αναπληρωτής Δασάρχης Πάρνηθας.

Από πλευράς του ο αντιπρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας, Ιωάννης Στάμου, επεσήμανε πως είναι το δασαρχείο αυτό που είναι υπεύθυνο να φέρει τον κτηνίατρο. «Ξεκίνησε η διαδικασία και εμείς την Παρασκευή στείλαμε συνεργείο. Βλέπουμε μία καθυστέρηση, η οποία δικαιολογείται ως εξής: η καταγγελία έγινε την Πέμπτη, απ’ ότι μου είπαν στο δασαρχείο. Πήγαν την Πέμπτη, το έψαξαν και δεν το βρήκαν. Πήγαν πάλι την Παρασκευή και συγκρότησαν το συνεργείο» είπε και συμπλήρωσε: «Η πρακτική είναι να επεμβαίνουμε και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες με κτηνίατρο». Σύμφωνα με τον ίδιο, όμως, ο κτηνίατρος μένει στον Πειραιά και ήταν δύσκολο να μεταβεί εγκαίρως.

«Δεν υπάρχει 24ωρη λειτουργία στο δασαρχείο, υπάρχουν ελλείψεις στο προσωπικό, οι οποίες έχουν μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια» δήλωσε.