16/06/2024

ΠΕΝΤΕΛΗ; Δ. Κεχαγιά: Η διοίκησή μας θα είναι στο πλευρό της σχολικής κοινότητας

Με τον αγιασμό των σχολείων ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019, η νέα σχολική χρονιά και στον Δήμο Πεντέλης. Εκπρόσωποι της νέας διοίκησης παρευρέθηκαν στα σχολεία του Δήμου, ενώ η δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, επισκέφθηκε τρία σχολεία της περιοχής.

Ξεκινώντας από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων η δήμαρχος ευχήθηκε καλή αρχή σε όλους τους μαθητές και ιδιαίτερα στα «πρωτάκια» που ξεκινούν φέτος το μεγάλο και σημαντικό ταξίδι της γνώσης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Μελισσίων όπου, πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, υποσχέθηκε ότι θα μεριμνήσει προσωπικά για την ασφαλέστερη μετάβαση των μαθητών στο σχολικό κτήριο. Την υπόσχεση αυτή, χαιρέτισαν με ενθουσιασμό τόσο το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι γονείς όσο και οι ίδιοι οι μαθητές.

Το Ειδικό Σχολείο Πεντέλης αποτέλεσε τον τελευταίο και πιο σημαντικό σταθμό της δημάρχου κατά τη σημερινή ημέρα. Η κ. Κεχαγιά τόνισε ότι θα είναι πάντα στο πλευρό όχι μόνο των μαθητών του σχολείου, αλλά και των γονέων και εκπαιδευτικών οι οποίοι επιτελούν έργο υψίστης βαρύτητας και υπευθυνότητας.

Η δήμαρχος και όλοι οι εκπρόσωποι της νέας διοίκησης υπογράμμισαν ότι ο Δήμος θα είναι στο πλευρό τόσο των μαθητών όσο και του διδακτικού προσωπικού, στηρίζοντας παράλληλα τους γονείς και κηδεμόνες.

Ακολουθεί το μήνυμα της δημάρχου Πεντέλης για την έναρξη των σχολείων:

«Μια καινούργια σχολική χρονιά σήμερα ξεκινά. Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες, γονείς – κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς ψυχική δύναμη, υπομονή και επιμονή, αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους.

»Ο αγιασμός σηματοδοτεί κάθε χρόνο μια μέρα χαράς και ενθουσιασμού για τη νέα σχολική χρονιά. Οι αγωνίες, οι απαιτήσεις και οι υποχρεώσεις είναι πολλές για όλους, αλλά ταυτόχρονα οι γνώσεις, οι εμπειρίες, καθώς και οι καινούργιοι πνευματικοί ορίζοντες που ανοίγονται αξίζουν την προσπάθεια.

»Η εξασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων του Δήμου μας, η σωστή συντήρησή τους και η ασφάλειά τους, είναι προτεραιότητά μας. Σε συνεργασία με τους διευθυντές, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και την Ένωση Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η εκπαιδευτική κοινότητα να μπορεί να λειτουργεί απρόσκοπτα εστιάζοντας στο σημαντικό της έργο.

»Ευχή όλων μας είναι ένα καλό ξεκίνημα, με δύναμη και αισιοδοξία, για μια αποδοτική, δημιουργική και αποτελεσματική σχολική χρονιά.

»Καλή αρχή».