20/07/2024

Πέραμα: Τριπλό εργατικό ατύχημα – Συνέλαβαν τους υπεύθυνους της εταιρείας

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» με εγκαύματα στα χέρια διακομίσθηκαν τρεις εργαζόμενοι ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης στο Πέραμα.

Ειδικότερα, οι τρεις εργαζόμενοι υπέστησαν εγκαύματα, στην προσπάθειά τους να κατασβέσουν πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο ανοιχτό κατάστρωμα φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια θερμών ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, πρόκειται για τρεις Έλληνες 60, 42 και 33 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν.

Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο εκπρόσωπος της επιχείρησης, ο τεχνικός ασφαλείας εργασιών και ο χειριστής εργαλείου κοπής σωλήνων για σωματικές βλάβες από αμέλεια και παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 70/90 (ΦΕΚ 31Α) «Υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων σε ναυπηγικές εργασίες».

Παράλληλα, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών προχώρησαν σε συγκέντρωση στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (4/7) προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, αναφέρθηκαν στο ότι τις τελευταίες 10 μέρες σημειώθηκαν 3 πυρκαγιές σε επισκευαζόμενα πλοία, ενώ ένας εργαζόμενος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης έχασε μέρος του ενός δακτύλου, σε εργατικό ατύχημα.