20/07/2024

Πρόταση Κασσελάκη στους εργαζομένους της «Αυγής» – Πάρτε την, χωρίς χρέη, με αυτοδιαχείριση

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/7) η συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τους εργαζόμενους της «Αυγής» στα γραφεία της εφημερίδας με φόντο το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της έκδοσης. Στο τραπέζι της συνάντησης βρέθηκε η επόμενη ημέρα της εφημερίδας και το πλάνο που αφορά στους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με φόντο τα δύσκολα οικονομικά δεδομένα της κατάστασης, όπως έχει διαμορφωθεί, που καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της ημερήσιας έκδοσης, η μια πρόταση που έπεσε στο τραπέζι, εκ μέρους της ηγεσίας του κόμματος, ήταν να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας και στο site με αναπροσαρμογή μισθών χωρίς να απολυθεί κανένας.

Επίσης, προτάθηκε ένα σχήμα αυτοδιαχείρισης, καθαρό από χρέη, με το κόμμα να αναλαμβάνει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις, δηλαδή τις ρυθμίσεις χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μαζί με όσα οφειλόμενα χρέη υπάρχουν για τους εργαζόμενους. Εναλλακτικά με την αυτοδιαχείριση, προτάθηκε με τις ίδιες προϋποθέσεις (δηλαδή η «Αυγή» και το «Κόκκινο» χωρίς χρέη) να περάσουν σε μια μορφή συνδιαχείρισης, όπου το κόμμα θα κατέχει το 50% και ο συνεταιρισμός των εργαζομένων το υπόλοιπο 50%.

Οι εργαζόμενοι αφού άκουσαν τις προτάσεις, θα τις μελετήσουν και θα αποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως το γεγονός ότι αν και χθες (4/7), σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της Πολιτικής Γραμματείας, ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε οποίο μέλος του οργάνου θέλει να πάει στη σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους της εφημερίδας, τελικά δεν πήγε κανένα στέλεχος της ΠΓ.