Πα. Μαρ 31st, 2023

Πρόταση μομφής: Η μονομαχία ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα

Mε την ονοματική ψηφοφορία και τη μετωπική σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα κορυφώνεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή, η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης για τις παρακολουθήσεις.

Η απάντηση του Πρωθυπουργού αναμένεται σε υψηλούς τόνους. Σύμφωνα με συνεργάτες του θα σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο κ. Τσίπρας, και παραθέτοντας στέρεα επιχειρήματα θα απορρίψει το δριμύ κατηγορώ που εξαπέλυσε εναντίον του ως ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία και παρανοϊκή συνωμοσιολογία.

Ο Πρωθυπουργός πρόκειται να διαβεβαιώσει εκ νέου ότι το υλικό που επικαλείται ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε περιέλθει ποτέ σε γνώση του ίδιου και του Μεγάρου Μαξίμου. Θα επαναλάβει ότι η αστοχία που υπήρξε με τον κ. Ανδρουλάκη ομολογήθηκε άμεσα, υπήρξε ανάληψη ευθύνης και παραιτήσεις, ενώ ψηφίστηκε ένα σύγχρονο πλαίσιο για την ΕΥΠ με αυστηρές δικλείδες ασφαλείας. Για να καταλήξει ότι η μόνη θεσμικά αρμόδια να ρίξει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης των παρακολουθήσεων είναι η Δικαιοσύνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να αποδομήσει την ενεργοποίηση του κορυφαίου κοινοβουλευτικού όπλου εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα ως κίνηση διαχείρισης της επερχόμενης ήττας του στις εκλογές. Θα αποδώσει την ενέργειά του σε αδυναμία αντιπαράθεσης στο πεδίο της πολιτικής, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα ότι γι’ αυτό επιλέγει για άλλη μία φορά την λάσπη και την τοξικότητα με στόχο να δημιουργήσει εντυπώσεις και να κερδίσει πρόσκαιρα πολιτικά οφέλη πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί και αποδειχτεί το παράλογο και αναληθές του αφηγήματος που στήνει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πίσω από την πρόταση δυσπιστίας τρία κίνητρα του Αλέξη Τσίπρα. Αφενός να πλήξει το κύρος της κυβέρνησης ενόψει εκλογών, αφετέρου να διαγράψει όπως σχολιάζουν το παρελθόν της «θεσμικής εκτροπής» του ΣΥΡΙΖΑ, και τρίτον, απόντος του Νίκου Ανδρουλάκη από τη Βουλή να εμφανιστεί ως ο δήθεν ηγέτης του αντικυβερνητικού μετώπου ή της Κεντροαριστεράς.