20/07/2024

Ψυχικό: Βασικός ύποπτος για τη δολοφονία του τοπογράφου της Μυκόνου στα χέρια της ΕΛΑΣ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου, Παναγιώτη Στάθη, στο Ψυχικό. Ο άνδρας που προσήχθη, είναι γνωστός στις αρχές καθώς ήταν εμπλεκόμενος με την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν στην προσαγωγή, γιατί φοβήθηκαν ότι θα προσπαθήσει να φύγει από την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον έχουν βρει από τα βίντεο και από την πορεία της διαφυγής μετά την εκτέλεση στο Ψυχικό. Ενδείξεις για συμμετοχή του στην υπόθεση προέκυψαν από την ανάλυση του κινητού τηλεφώνου του θύματος από τα στελέχη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών και καταθέσεις μαρτύρων.

Ακόμα δύο άτομα έχουν μεταφερθεί στο Ανθρωποκτονιών και εξετάζονται, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχουν κάποια εμπλοκή στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως το θύμα δέχθηκε 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο κεφάλι και το σώμα, ενώ μία σφαίρα τον βρήκε στο πόδι. Η ιατροδικαστής εντόπισε 17 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο πληρωμένος δολοφόνος βρήκαν το στόχο τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη βαλλιστική εξέταση, ο δράστης δεν άλλαξε γεμιστήρα, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί, αλλά χρησιμοποίησε δύο όπλα και συγκεκριμένα δύο εννιάρια πιστόλια. Τα φονικά όπλα είναι “καθαρά”, και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.