16/06/2024

“Γραμμή παραγωγής” με ποτά μπόμπες – Πώς τις έφτιαχναν

Παράνομο εργαστήριο παραγωγής και συσκευασίας οινοπνευματωδών ποτών εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Μελισσοχωρίου.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου Έλληνα και συνεργού του, για παράβαση των Νόμων περί τελωνειακού κώδικα και περί σημάτων και για πλαστογραφία.

Συγκεκριμένα, μεσημβρινές ώρες χθες, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε υπόγειο χώρο οικίας στην περιοχή, τον οποίο ενοικίαζε ο 45χρονος, όπου διαπιστώθηκε να έχει εγκατασταθεί απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία του παράνομου εργαστηρίου.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι σε δεξαμενές αναμείγνυαν αλκοολούχα μείγματα, τα οποία στη συνέχεια εμφιάλωναν σε κενές φιάλες και επικολλούσαν σ’ αυτές πλαστές αυτοκόλλητες ετικέτες γνωστών εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών. Κατόπιν διέθεταν τις φιάλες στην αγορά, αποκομίζοντας με τον τρόπο αυτό παράνομο περιουσιακό όφελος και ζημιώνοντας αντίστοιχα το ελληνικό δημόσιο αλλά και τις παθούσες εταιρείες.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.546 κενές φιάλες με σήματα εταιρειών οινοπνευματωδών ποτών, 343 γεμισμένες φιάλες πλήρεις, 190 χάρτινα κιβώτια, 29.419 αυτοκόλλητα φιαλών, 13.368 πώματα φιαλών, δύο πλαστικές δεξαμενές που περιείχαν περίπου 600 λίτρα οινοπνευματώδους μείγματος συνολικά, δύο χειροκίνητοι μηχανισμοί σφράγισης φιαλών, αλκοολόμετρο, σωληνώσεις, βάνες και διάφορα εργαλεία. Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.