Δε. Οκτ 18th, 2021

«Λουκέτο» και πρόστιμο σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική – Τι είπε ο Γεωργιάδης για το πρόστιμο των 5.000 ευρώ

Λουκέτο» για επτά ημέρες σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική έβαλε η ΔΙΜΕΑ λόγω μη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί κατά του κορονοϊού. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Άδωνις Γεωργιάδης,

«χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δεν βλέπουν. Είναι λυπηρό κάποιοι να μην έχουν κατανοήσει σε ποια εποχή ζούμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε επίσης, ότι «λυπούμαι που το πρόστιμο ήταν μόνο 5.000 ευρώ και επτά ημέρες κλείσιμο και όχι πολύ μεγαλύτερο. Θα το ξανασκεφτώ… Γιατί είναι ντροπή να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και να βλέπουμε ότι είναι όλοι όρθιοι και χορεύουν».

Για τη Μύκονο και τον τουρισμό

Σχετικά με τη Μύκονο υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση ανακοίνωσε 10 ημέρες μέτρα στη Μύκονο που σημαίνει ότι λήγει αύριο. Καμία υποχώρηση δεν υπήρξε, η απόφαση εφαρμόστηκε. Τα κρούσματα έπεσαν, το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είμαστε προσεκτικοί δόθηκε… Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να κυνηγάμε κάποιο νησί ή κάποιους ανθρώπους ιδιαίτερα. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τον έλεγχο μιας πανδημίας που μας έχει βάλει όλους σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία».

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019