Σα. Οκτ 1st, 2022

“Ψευδονταή Μητσό” – Ο εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ με το “νταηλίκια γιοκ” του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Έξω φρενών παραμένουν και τη Δευτέρα τα τουρκικά ΜΜΕ με το “Νταηλίκια Γιοκ” του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη το Σάββατο συνεχίζει να απασχολεί τον τουρκικό Τύπο.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, ενόψει και της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Εμανουέλ Μακρόν η τουρκική εφημερίδα Γενί Σαφάκ παρουσιάζει τον κ. Μητσοτάκη στεφανωμένο με τις σημαίες των ΗΠΑ, της Ελλάδας και της Γαλλίας.

“Ψευδονταή Μητσο(τάκη)” αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, και όπως σχολίασε ο Μανώλης Κωστίδης δεν τους αρέσει η συμμαχία Μητσοτάκη με Γαλλία, ΗΠΑ.

Από πλευράς της, η Τζουμχουριέτ αναφέρει ότι “ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απάντησε στις δηλώσεις Ερντογάν”

Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι στην ομιλία του στον ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν “θα θέσει τις προβοκάτσιες της Ελλάδας”. “Θα στείλει το μήνυμα ότι χάσαμε την υπομονή μας (με την Ελλάδας)” αναφέρει χαρακτηριστικά το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global.

Πάντως ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε να χαμηλώνει τους τόνους, μετά και τις συστάσεις Μπλίνκεν – Στόλτενμπεργκ, σε αντίθεση με τον ακροδεξιό κυβερνητικό του εταίρο Ντεβλέτ Μπαχτσελί για “νησιά που βρίσκονται υπό κατοχή”. “Αν θέλουμε ρίχνουμε τους Έλληνες και πάλι στη θάλασσα” ανέφερε προσεκτικά.