18/04/2024

Στις παρυφές της Πεντέλης τα αγριογούρουνα: Ο κίνδυνος για αυτοκίνητα και κατοικίδια

Ενα κοπάδι αγριογούρουνα κατέβηκε στον Διόνυσο, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της περιοχής. Το εν λόγω φαινόμενο οδήγηση τη δημοτική αρχή στο να εκδώσει οδηγίες προς τους δημότες ούτως ώστε να προστατευτούν.

Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Διονύσου, Ιωάννης Καλαφατέλης, στην εκπομπή του «Ανοικτού Καναλιού», «το πρόβλημα τείνει να έχει ανησυχητικές διαστάσεις.

Μετά και το συμβάν που είχαμε στη Λεωφόρο Διονύσου, πού ένα αγριογούρουνο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο – ευτυχώς με μόνο υλικές ζημιές. Φανταστείτε να υπήρχε μια μηχανή. Γι’ αυτό τον λόγο εκδώσαμε χρηστικές οδηγίες σε συνεργασία με το Δασαρχείο Πεντέλης.

Ζητάμε από τους πολίτες να μην πετούν απορρίμματα και τροφές εκτός κάδου και βρίσκουν κάτι να τρώνε τα αγριογούρουνα. Και, βέβαια, να χρησιμοποιούν πάντα λουρί όταν βγάζουν βόλτα τα κατοικίδιά τους».

Η εμφάνιση των αγριογούρουνων σε επαρχιακές πόλεις, χωριά, Ακόμη και στις παρυφές της Αθήνας έχουν πυκνώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα σε ένα περιστατικό ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος τράκαρε ένα αγριογούρουνο και κυριολεκτικά διαλύθηκε το αυτοκίνητό του, ενώ στο Πήλιο εμφάνισης τέτοιων κοπαδιών είναι αρκετά συχνές, γεγονός που έχει προκαλέσει τον φόβο των κατοίκων.

Σημειώνεται πως ο πληθυσμός των αγριογούρουνων έχει αυξηθεί και αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς και καταπώς υποστηρίζουν οι γνωρίζοντες το πρόβλημα μόνη λύση είναι η απελευθέρωση του κυνηγιού όλο τον χρόνο.