Σα. Νοέ 26th, 2022

Στόλτενμπεργκ για Ελλάδα και Τουρκία: Βρείτε τα

Με την λογική των ίσων αποστάσεων, που -επί τοις ουσίας- ενθαρρύνει την τουρκική προκλητικότητα, τοποθετήθηκε για άλλη μια φορά, ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, στο θέμα των ελληνοτουρκικών, κάνοντας λόγο για «διαφορετικές απόψεις» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αυτό, λίγες ώρες μετά τις ανυπόστατες κατηγορίες Ερντογάν ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Στόλτενμπεργκ στην Κωνσταντινούπολη, ισχυρίστηκε ότι η Αθήνα, είναι αυτή που «κάνει τις επιθετικές ενέργειες».

Κάλεσαν το 100 για να συλλάβει οικογένεια για… 20 ευρώ βενζίνη – Τα πλήρωσε τελικά αστυνομικός
Δεν καταδίκασε τις τουρκικές προκλήσεις
Συγκεκριμένα, ο Γενς Στόλτενμπεργκ, σε συνέντευξή του στο κανάλι Haberturk, όταν ρωτήθηκε για την οπτική του ΝΑΤΟ σχετικά με την ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, μίλησε για διαφορές που οι δύο χώρες πρέπει να λύσουν:

«Και οι δύο χώρες είναι πολύτιμοι, αξιόλογοι σύμμαχοι. Και οι δύο χώρες, η Τουρκία και η Ελλάδα, συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ, σε επιχειρήσεις, σε αποστολές, με διαφορετικούς τρόπους. Και το εκτιμούμε αυτό. Συνεργαζόμαστε καθημερινά, σε στρατιωτικές μας επιχειρήσεις, σε άλλες επιχειρήσεις. Και πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό. Πιστεύουμε ότι ενισχύουν το ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν διαφορές. Και ενθαρρύνουμε και τις δύο χώρες να τις επιλύσουν ως σύμμαχοι σε αυτό το πνεύμα συνεργασίας και αλληλεγγύης. Ως ΝΑΤΟ, θα θέλαμε να βοηθήσουμε στην επίλυση όλων αυτών των διαφορών».

Τι χαρακτήρισε παράλογο
Μάλιστα, σύμφωνα με το sigmalive, ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε παράλογο να υιοθετήσει κάποιος θέση υπέρ της μίας χώρας έναντι της άλλης.

«Είναι παράλογο για τις Ηνωμένες Πολιτείες να προτιμούν έναν εταίρο του ΝΑΤΟ έναντι ενός άλλου ή να χρησιμοποιούν τον έναν για να περικυκλώνουν τον άλλον. Η αμυντική μας συνεργασία με την Τουρκία είναι σημαντική για να αποδυναμώσει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η συνεργασία μας με την Ελλάδα είναι σημαντική για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, και οι δύο χώρες είναι σημαντικές για τις σχέσεις ασφαλείας».