19/06/2024

Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο για διακίνηση αλλοδαπών προς την ενδοχώρα

Στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με σκοπό την πάταξη εγκληματικών ενεργειών από υπηκόους τρίτων χωρών μετακινούμενοι με Ε/Γ-Ο/Γ πλοία προς την ενδοχώρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Σάμου, πρωινές ώρες χθες στο λιμένα Μαλαγαρίου, 53χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση μεταναστών, για κατοχή εγγράφων άλλων προσώπων καθώς και επιδίωξη δωροδοκίας υπαλλήλου.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος προσπάθησε να εισέλθει αντίθετα από την πύλη εξόδου του λιμένα Μαλαγαρίου Σάμου χωρίς να υποβληθεί σε έλεγχο, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του οχήματος από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.. Σε έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ιδίου και των υπολοίπων τριών αλλοδαπών επιβαινόντων του Ι.Χ.Ε. οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο εξ΄ αυτών κατείχαν αποφάσεις περιορισμού ελευθερίας εκδοθείσες στην ημεδαπή, ενώ παράλληλα βρέθηκαν εντός του οχήματος και τρία ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.

Από την Λιμενική Αρχή Σάμου που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. όχημα, το χρηματικό ποσό των συνολικά τεσσάρων χιλιάδων ευρώ (4.000,00 euro), ένα (01) κινητό τηλέφωνο, τέσσερα (04) ακτοπλοϊκά εισιτήρια και τρία (03) ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων.