16/06/2024

Συνελήφθησαν δύο άτομα που λήστευαν περίπτερα και καταστήματα τυχερών παιχνιδιών στο Ηράκλειο και τις Αχαρνές

Στα χέρια της Αστυνομίας ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός, που εμπλέκονται σε ληστείες περιπτέρων και καταστημάτων τυχερών ψυχαγωγικών παιγνίων στο Ηράκλειο και στις Αχαρνές.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου συνελήφθησαν στην περιοχή των Αχαρνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, δύο άτομα, ένας 18χρονος αλλοδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, για ληστείες, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, μετά από αξιοποίηση όλων των προανακριτικών στοιχείων, σε συνδυασμό με ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, κατάφερε να ταυτοποιήσει τους ανωτέρω ως τους δράστες ληστειών σε περίπτερα και καταστήματα τυχερών ψυχαγωγικών παιγνίων στο Ηράκλειο Αττικής και στις Αχαρνές.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, φρόντιζαν να αποκρύπτουν τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας κουκούλες και μαντήλια, ενώ επιπλέον απειλούσαν τους υπαλλήλους με μαχαίρια και άλλα αντικείμενα.

Στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι, σιδερογροθιά, είδη ρουχισμού και υπόδησης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την συμμετοχή τους και σε άλλες περιπτώσεις, συνεχίζεται.