16/06/2024

Συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας γιά την διασφάλιση της προστασίας της ζωής των πολιτών

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με την καλύτερη θωράκιση της ασφάλειας των πολιτών.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου.

Κατά τη συνάντηση υπογραμμίστηκε η από κοινού βούληση να δρομολογηθεί μία συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας με στόχο τη βέλτιστη διασφάλιση της προστασίας της ζωής των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα υλοποιήσει οριζόντιες δράσεις σε όλους τους Δήμους του λεκανοπεδίου προς αυτή την κατεύθυνση και πρότεινε στον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα σχετικά με την οδική ασφάλεια, αλλά και την αντιμετώπιση κρουσμάτων παραβατικότητας.

«Πρόθεσή μας είναι να συνδράμουμε το έργο της Αστυνομίας με παρεμβάσεις και στο οδικό δίκτυο, για να περιορίσουμε τα τροχαία ατυχήματα που κοστίζουν πολλές ανθρώπινες ζωές, κάθε χρόνο» σημείωσε. Επιπρόσθετα στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και οι ελλείψεις προσωπικού στα αστυνομικά τμήματα του λεκανοπεδίου, αλλά και η ανάγκη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού, ανανέωσης του στόλου των οχημάτων και αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας προκειμένου να μπορούν οι αστυνομικοί να επιτελούν το έργο τους με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Ο κ. Καραμαλάκης διαμήνυσε στον κ. Πατούλη ότι θα είναι σύμμαχοι σε αυτήν την προσπάθεια και υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα είναι στο πλευρό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η στόχευση είναι κοινή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε: «Για εμάς τα θέματα που σχετίζονται με την προστασία της ζωής των πολιτών είναι απόλυτη προτεραιότητά μας. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία θα δρομολογήσουμε παρεμβάσεις που θα διασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές της Αττικής».