16/06/2024

ΣΥΠΑ: «Στα μουλωχτά», συνεδρίαση του ΕΔΣΝΑ για την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής

Για εν κρυπτώ έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ  με σκοπό την επέκταση της χωματερής του ΧΥΤΑ Φυλής κατηγορεί με ανακοίνωση του ο ΣΥΠΑ την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Στα μουλωχτά και εν κρυπτώ η Περιφερειάρχης κάλεσε την Πέμπτη 1η του Αυγούστου το μεσημέρι στις 14:30 έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ (Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Ν. Αττικής) με σκοπό την επέκταση της χωματερής του ΧΥΤΑ Φυλής.

Προχώρησε σε εν κρυπτώ συνεδρίαση, μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη 31 Ιούλη συνεδρίασης του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ, λόγω της μαχητικής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν συνδικάτα και φορείς της Δυτικής Αττικής, του Δήμου Φυλής και ο Δήμος Πετρούπολης ενάντια στην επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής.

Με τη συγκεκριμένη πράξη η σημερινή Περιφερειακή Αρχή έκανε «παράδοση – παραλαβή» της αντιλαϊκής πολιτικής στον Πατούλη με επέκταση της χωματερής, την ιδιωτικοποίηση της, αδιαφορώντας για τη ζωή των εργαζομένων και των δημοτών.

Με τον σχεδιασμό τους καταδικάζουν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και του Θριάσιου να συνεχίσουν να ζουν μέσα στον καρκίνο, με την επέκταση που αποφάσισαν, με τα εργοστάσια καύσης και επεξεργασίας απορριμμάτων που σχεδιάζουν.

Οι εργαζόμενοι και οι δημότες δεν θα δεχτούν τετελεσμένα που επιβαρύνουν τη ζωή τους. Θα ακυρώσουν στη πράξη τη συγκεκριμένη απόφαση της απερχόμενης και της επερχόμενης διοίκησης του ΕΔΣΝΑ.