24/02/2024

Τα σπάσανε Μπογδάνος και Λατινοπούλου λόγω Εμφιετζόγλου

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αποδέχτηκε την πρόταση Εμφιετζόγλου για συνεργασία στις εκλογές κάτι που βρήκε αντίθετη την Αφροδίτη Λατινοπούλου.

Επεισοδιακός ήταν ο «χωρισμός» του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τη μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του κόμματος «ΠΑΤΡΙΔΑ» Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία αποχώρησε μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου για τις εκλογές.

Ο κ. Μπογδάνος αποδέχτηκε την πρόταση Εμφιετζόγλου για συνεργασία, την οποία ανακοίνωσε και επίσημα, λέγοντας ότι συμφωνήθηκε κατόπιν συνεδρίασης του πολιτικού συμβουλίου. Η κίνηση αυτή όχι μόνο βρήκε αντίθετη την Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία στο συμβούλιο την καταψήφισε, αλλά προκάλεσε και την οργή της.

Σε σχόλιο κάτω από την ανάρτηση του Μπογδάνου, η ίδια τόνισε ότι ουδέποτε υπήρξε απόφαση του συμβουλίου και έκανε λόγο για «ένα κακοστημένο σόου 20 φίλων σου». Μάλιστα, χαρακτηριστικά είπε ότι «έχεις αλλάξει 32 θέσεις, το ότι το έκανες μια ακόμη φορά δεν εκπλήσσει κανέναν», αφήνοντας αιχμές.

Σε ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται, ότι «η κυρία Λατινοπούλου με τη στάση της έδειξε πως δεν αποδέχεται τη δημοκρατική λειτουργία και τις διαδικασίες που ορίζονται από το καταστατικό του κόμματος και ως εκ τούτου διεγράφη από την ΠΑΤΡΙ.Δ.Α».

«Η Πατριωτική Δύναμη Αλλαγής, έπειτα από τη συμπόρευσή της με την Πατριωτική Ένωση, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ένωσης του πατριωτικού χώρου και αντίθεσης στην πολυδιάσπαση που επιδιώκεται από όλους εκείνους που εξυπηρετούν φιλοκυβερνητικές πολιτικές» προστίθεται.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου για την συνεργασία μεταξύ ΠΑΤΡΙ.Δ.Α και Πατριωτικής Ένωσης:

«Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ κατόπιν συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου της αποφάσισε σήμερα την αποδοχή της πρότασης της ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για συνεργασία στις επόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α, ανεξάρτητος βουλευτής Α Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναλαμβάνει τα καθήκοντα του αντιπροέδρου του κοινού σχήματος, ενώ οι αξιωματούχοι της ΠΑΤΡΙΔΑ εντάσσονται στον κοινό μηχανισμό και άπαντες οι υποψηφιοί της στο κοινό ψηφοδέλτιο. Στελέχη, υποψήφιοι, η συστατικά κόμματα, που δεν αποδέχονται την κατά πλειοψηφία 9-1 του κορυφαίου οργάνου του κόμματος, αναστέλλουν τη συστράτευσή τους με την ΠΑΤΡΙΔΑ.

Η συμπόρευση των δύο κομμάτων μας αποτελεί μόνο την αρχή ενός μεγάλου συνασπισμού υπό τη γενική ονομασία «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ». Ο συνασπισμός ήδη έχει τη στήριξη και την επιδοκιμασία και των κομμάτων Ελληνική Ανατροπή, Πατριωτικός Σύνδεσμος, ΕΛΚΙΣ, Ενωμένη Ελλάδα-Νέα Ευρώπη, Εθνικό Πατριωτικό Κόμμα Ελλάδος, την στήριξη της Επιτροπής Ελληνισμού, του Ελληνικού Τμήματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ, του Ελληνο-Ρωσσο-Αρμενικού Συλλόγου Φιλίας, ενώ συνοδεύεται από γενικό, ανοιχτό κάλεσμα σε κάθε κόμμα, φορέα και προσωπικότητα του πατριωτικού χώρου, ώστε να συμπηχθεί επιτέλους ο πατριωτικός συνασπισμός που έχουν ανάγκη η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Ο μαρασμός και η παρακμή του Έθνους μπορούν και πρέπει να ανακοπούν. Στην προσπάθεια αυτή δεν χωρούν προσωπικές επιδιώξεις, εγωισμοί και υστεροβουλίες, ούτε επιτρέπεται «πατριωτικά» κόμματα να εξυπηρετούν την στόχευση της κυβέρνησης, που είναι να υπάρξουν πολλά εκτός βουλής κόμματα, τα ποσοστά των οποίων ρίχνουν τον πήχυ της αυτοδυναμίας για το πρώτο κόμμα. Στόχος στην πολιτική είναι μόνον ένας: Η ισχυρή παρουσία στη βουλή και ο αγώνας μέσα από την θεσμική εκπροσώπηση. Όλες και όλοι τιθέμεθα προ των ευθυνών μας.»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος διεγράφη από το ΝΔ το 2019 μετά το… αντικομμουνιστικό κρεσέντο στη Βουλή, και έξι μήνες αργότερα, ανακοίνωσε την ίδρυση της πολιτικής κίνησης Εθνική Συμφωνία αλλά τον διέγραψαν και απο εκεί λίγους μήνες αργότερα.

Έτσι τον Σεπτέμβριο του 2022 ανακοίνωσε μετά βαΐων και κλάδων την ίδρυση της ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. –τι να πρωτοσχολιάσει κανείς για logo και όνομα- και μάλιστα, έβαλε αντιπρόεδρο τη λαλίστατη Αφροδίτη Λατινοπούλου που τρεις μήνες νωρίτερα είχε επίσης απομακρυνθεί από τη Νέα Δημοκρατία, έπειτα από χονδροφοβικά σχόλια κατά της Δανάης Μπάρκα (ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, έχει πει και χειρότερα).